четвер, 17 січня 2008 09:04

Наливайченко розповів депутатам правду про СБУ

Наливайченко розповів депутатам правду про СБУ
Кандидат на посаду голови СБУ Валентин Наливайченко провів зустрічі з усіма фракціями Верховної Ради. Про це він заявив журналістам у середу,

Наливайченко підкреслив, що його кандидатура була обговорена і на засіданні комітету з питань національної безпеки й оборони України.

На даний час Наливайченко є виконувачем обов"язків голови СБУ. "Усе, що передбачено законом, я виконав", - підкреслив він.

СБУ - не гривня, вона не може подобатися всім

На питання про те, що він казав під час зустрічей з депутатами фракцій Верховної Ради, Наливайченко сказав:

"Правду, правду відносно того, що головне не Наливайченка призначити, а підтримати людей, що працюють у службі".

"Підтримати зарплатами, підтримати законами, що передбачали б не тільки інформаційну діяльність СБУ, оскільки вона зараз дуже обмежена, а й можливість там, де є корупція у вищих ешелонах влади, працювати більш дієво", - пояснив він.

Крім того, Наливайченко повідомив, що під час цих зустрічей говорив і про такі пріоритети в роботі СБУ як боротьба з контрабандою, посилення можливостей СБУ в плані інформування органів влади.

На питання про те, які фракції за його відчуттями готові підтримати його при призначенні на посаду голови СБУ, він сказав: "Ви знаєте, не це було головне і відчуття тут не головне".

"Головне сказати правду, а вже після цього - якщо від мене очікують, що я буду лавірувати і казати приємні речі, то я кілька разів уже казав: СБУ - не гривня, вона не може подобатися всім", - додав керівник СБУ.

19 грудня 2007 року президент Віктор Ющенко вніс подання у Верховну Раду щодо призначення Наливайченка головою СБУ.

Перший заступник голови СБУ Наливайченко виконує обов"язки голови СБУ з 22 грудня 2006 року, коли парламент звільнив тодішнього голову відомства Ігоря Дріжчаного, повідомляє Інтерфакс.

Зараз ви читаєте новину «Наливайченко розповів депутатам правду про СБУ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути