понеділок, 07 липня 2008 13:20

Наливайченко не розуміє Жванію

Народний депутат від НУНС Давид Жванія на допиті рік тому давав протилежні сьогоднішнім відомості про отруєння кандидата в Президенти Віктора Ющенка в 2004 році. Про це в інтерв"ю газеті "Сегодня" заявив в.о глави СБУ Валентин Наливайченко.

"Давид Жванія рік тому був у цьому кабінеті, тільки не в такій дружній обстановці, як зараз, офіційно допитаний по даній справі. Дозволю йому нагадати, що говорив він тоді абсолютно протилежне", - сказав глава СБУ.

Нинішні заяви Жванії він розцінює як аморальні і такі, що не відповідають дійсності.

Відповідаючи на питання про те, що, можливо, парламентарій таким чином здійснює своєрідний захист свого громадянства, Наливайченко сказав: "Є правова відповідальність. Свого часу я входив до складу комісії з громадянства при Президентові України. Ми розглядали різні ситуації. Якщо хтось незаконно отримав документи, він їх позбавлявся".

Нагадаємо, Генеральний прокурор Олександр Медведько звернувся в Святошинський райсуд Києва із заявою про скасування рішень, що дозволили народному депутатові Жванії отримати свого часу українське громадянство.

Претензії прокуратури полягають в суперечності даних, які стосуються годинних періодів перебування і проживання Жванії в Україні, які були підставою для ухвалення рішень, що дозволили йому отримати українське громадянство, повідомляє Ліга.

Зараз ви читаєте новину «Наливайченко не розуміє Жванію». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути