пʼятниця, 28 вересня 2007 11:08

Над бронзовим Кушнарьовим працюватимуть три архітектора

У харківському Будинку художника пройшов конкурс на кращий проект пам"ятника Євгенію Кушнарьову. Огляд надгробкам екс-губернатора Харківської області відбувся за ініціативою його близьких, пише щоденна газета "15 Минут-Харьков". У творчому змаганні, організованому Харківським відділенням Союзу художників, брали участь кращі харківські скульптори. Їх роботи оцінювали вдова Євгенія Петровича – Валентина Кушнарьова і діти - Тетяна Кагановська і Андрій Кушнарьов.

Учасники представили 9 проектів, з яких рідні Кушнарьова вибрали, на їх погляд, найцікавіші. Першу премію – 4 тис. грн. – отримав творчий колектив під керівництвом Олександра Рідного.

Були відмічені і роботи молодого скульптора – Олександра Каплі, що дебютує в конкурсі, та архітектора Олександра Капшука. У результаті було вирішено, що найбільш вдалим було б поєднання кращих ідей, які представлені в трьох проектах.

Тому над пам"ятником працюватимуть всі три архітектори, які об"єднають найбільш вдалі ідеї – зобразити нардепа на повний зріст, за спиною у нього "поставити" стелу зі слідами куль, а також максимально точно передати риси обличчя. Встановити скульптуру на могилі Євгенія Петровича сім"я планує навесні, повідомляє Корреспондент.net.

Зараз ви читаєте новину «Над бронзовим Кушнарьовим працюватимуть три архітектора». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути