Ексклюзиви
середа, 15 серпня 2018 08:13

Нацистська держава та діти в армії: як лякає "Комітет спасіння України"

Нацистська держава та діти в армії: як лякає "Комітет спасіння України"
"Комітет спасіння України" Микола Азаров позиціонує як "уряд у вигнанні". Фото: Ukr-online.com

Три роки тому, 15 серпня 2015-го, Генеральна прокуратура відкрила кримінальну справу проти "Комітету спасіння України", який створив у Москві екс-прем'єр Микола Азаров.

"Комітет спасіння" створили на початку серпня 2015-го у Росії. До складу увійшли колишні нардепи від Партії регіонів - Володимир Олійник та Ігор Марков, голова громадської організації "Матері України" Галина Запорожцева, журналіст Юрій Кот та екс-прем'єр Микола Азаров.

"Комітет спасіння" мав стати урядом у вигнанні. Серед пропозицій - "не пускати дітей на війну, нова Конституція з федеративним устроєм, державою російською мовою та нейтральним статусом. Комітет закликає українських військових "не переслідувати людей за їх переконання" та виступає за скасування "незаконних військових зборів та законів, пов'язаних з війною".

Український народ, обурений станом справ у країні, шляхом мирних демонстрацій мав вигнати нинішнє керівництво України на чолі з президентом Петром Порошенком. Тоді "справжня" влада змогла б повернутись з вигнання та взяти участь у виборах. Своїм кандидатом у президенти вони назвали регіонала Олійника.

"Якщо на вулиці країни мирно вийдуть мільйони з вимогою відставки, то цей режим піде, не проливши ні краплі крові. Україну перетворили на нацистську державу, незгодних заарештовують, катують, вбивають", - писали тоді члени "Комітету".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Шевченко писав малоросійські вірші і великоросійську прозу": прем'єр розказав про мовну політику

"Ми приїдемо в Донецьк і Луганськ тільки через Київ!" - заявляв на прес-конференції у московському готелі "Україна" "кандидат у президенти" Олійник.

Генеральна прокуратура знайшла у діях "Комітету спасіння" публічні заклики до захоплення державної влади. Слідство триває. У Кремлі зв'язки з цією організацією заперечили.

Микола Азаров з 11 березня 2010 до 28 січня 2014 займав посаду прем'єр-міністра. Двічі був міністром фінансів в уряді Януковича. Під час Євромайдану втік з країни до Росії. Нині переховується там. З червня 2014-го року його розшукує СБУ. Від українського громадянства не відмовився.

Зараз ви читаєте новину «Нацистська держава та діти в армії: як лякає "Комітет спасіння України"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути