Ексклюзиви
вівторок, 27 березня 2018 16:31

Націоналісти вказали шлях до знищення корупції

Націоналісти вказали шлях до знищення корупції
Тільки Антиолігархічний пакет докорінних перетворень витягне Україну з ями корупції, зубожіння, війни, - лідер "Свободи" Олег Тягнибок. Фото: svoboda.org.ua

Олігархи використовують корупцію для реалізації власних інтересів через парламент. Для того щоб викоренити ці два явища, необхідно ухвалити Антиолігархічний пакет докорінних перетворень.

Про це написав керівник ВО "Свобода" Олег Тягнибок у своєму блозі на "Українській правді".

"У всіх бід в Україні є одна-єдина причина – це олігархія. Олігархія – основа системної корупції", - наголосив Тягнибок.

Він пояснив: олігархи інвестують у політичні проекти, скуповують голоси у Верховній Раді, фінансують цілі фракції, плодять "тушок" і створюють "ширки". Фінансують нові кон'юнктурні політпроекти під кожні вибори й "розкручують" їх через власні кишенькові ЗМІ.

"За це служки олігархів своїм господарям щедро віддячують. Вони ухвалюють такі "закони", "постанови" та "рішення", які дозволяють купці олігархів жирувати: пхати лапи в державний бюджет через різноманітні тендери та дотації, за безцінь приватизовувати підприємства та творити приватні монополії, не платити податків і виводити награбоване в офшори, обкладати українців непомірними тарифами й дерти три шкури за товари та послуги", - розписав Тягнибок.

Єдиний шлях позбутися корупції – це запровадити в життя Антиолігархічний пакет докорінних перетворень, переконаний політик. Він зазначив, що майже всі необхідні законопроекти вже давно написані й зареєстровані у Верховній Раді.

Антиолігархічний пакет докорінних перетворень нараховує п'ять законопроектів: "Повернення капіталів з офшорів i ліквідація схем виведення грошей з України", "Демонополізація та ліквідація олігархічної моделі економіки", "Заборона приватизації стратегічних підприємств", "Деолігархізація енергетики і справедливі тарифи", "Земля ‒ власність нації", "Новий Податковий кодекс і розвиток середнього класу".

"Ми вимагаємо поставити на голосування Антиолігархічний пакет докорінних перетворень. Уже зараз. Тільки це витягне Україну з ями корупції, зубожіння, війни. Тільки це дасть українцям майбутнє. Хтось скаже, що це нереально, ніхто ніколи за це не проголосує? Треба добиватися й тиснути", - наголосив політик.

Крім того, націоналісти вимагають скасувати депутатську недоторканність, встановити процедуру імпічменту, відкликання депутатів, чиновників, суддів, скасувати грошову заставу для корупціонерів та ухвалити новий виборчий кодекс.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Найбільший вплив на президента має Ахметов. У нього з Порошенком спільний бізнес - Віктор Чумак

3 квітня в урядовому кварталі відбудеться марш "За українське майбутнє без олігархів". Акція стартує о 10:00 від стадіону "Динамо".

Зараз ви читаєте новину «Націоналісти вказали шлях до знищення корупції». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути