Ексклюзиви
понеділок, 05 лютого 2018 15:31

Націоналісти нагадують полякам слова Пілсудського

Націоналісти нагадують полякам слова Пілсудського
Націоналісти від ВО "Свобода" спільно з представниками "Національного корпусу" зареєстрували в парламенті проект Постанови про звернення до польської влади. Фото: 5 канал

5 лютого 2018 року народні депутати України від ВО "Свобода" спільно з представниками в парламенті "Національного корпусу" зареєстрували проект постанови "Про звернення Верховної Ради України до президента, Сейму та Сенату Республіки Польща". Націоналісти пропонують українському парламентові засудити польський законопроект про внесення антиукраїнських змін до Закону про Інститут національної пам'яті, який передбачає кримінальне переслідування за "бандерівську ідеологію". Про це повідомив заступник голови ВО "Свобода", народний депутат Андрій Іллєнко.

Свободівець також сказав, що націоналісти передали текст відповідного проекту постанови голові Верховної Ради Андрієві Парубію. Той пообіцяв, що запропонований націоналістичними політсилами проект постанови на пленарному засіданні ВРУ у вівторок, 7 лютого, розглянуть першим.

Подаємо текст проекту звернення до польської влади:

"Сейм та Сенат Республіки Польща ухвалили законопроект про внесення змін до "Закону про Інститут національної пам'яті ‒ Комісію з переслідування злочинів проти польського народу і деяких інших законів", норми якого спрямовані проти України та українців.

Верховна Рада засуджує цей ворожий Україні, шкідливий для добросусідських відносин та вигідний Москві політичний акт.

Кинуті українцям звинувачення, які є абсурдними й нікчемними з погляду історії та міжнародного права, збурили українське суспільство і посилили напругу в міждержавних стосунках. Заборона "бандерівської ідеології" ‒ це заперечення права українців на власну державність і національну гідність.

Положення законопроекту про внесення змін до "Закону про Інститут національної пам'яті ‒ Комісію з переслідування злочинів проти польського народу і деяких інших законів" повторюють кремлівські пропагандистські кліше щодо вигаданих злочинів українських націоналістів. А за їх спростування передбачають позбавлення волі до трьох років.

Впровадження законопроекту про внесення змін до "Закону про Інститут національної пам'яті ‒ Комісію з переслідування злочинів проти польського народу і деяких інших законів" буде прямим втручанням у внутрішні справи України й по суті висуненням територіальних претензій, в частині визначення території Галичини як "Східної Малопольщі". Впровадження цього законопроекту становить загрозу для українців незалежно від громадянства.

Такі рішення польського Сейму та Сенату ‒ це безпрецедентна образа, що відбулася на тлі спроб України побудувати добросусідські відносини з Польщею. Союз України та Польщі ‒ ядро Балто-Чорноморської осі ‒ опиняється під загрозою через дії польського політикуму.

Для всіх очевидно, що виграє від цього спільний ворог ‒ Московія!

Тоді як Україна стікає кров'ю, безвідповідальні польські політики підступно б'ють у спину. Небесна сотня і тисячі наших героїв, які четвертий рік боронять Українську Державу та жертвують своїми життями в цій боротьбі, ішли і йдуть у бій під бандерівськими гаслами "Слава Україні! ‒ Героям слава!". Саме ці бандерівці стоять також в обороні Польщі, Європи та всього світу від московської орди.

Українці поважають право поляків бути патріотами своєї держави, право шанувати своїх героїв і очікують на таку саму повагу. Тому не треба ставити українську націю перед вибором, хто її Герої!

Звертаємося до нинішньої польської влади: пам'ятайте слова Пілсудського про те, що не може бути вільної Польщі без незалежної України. Уявна перемога над українцями в минулому стане серйозною поразкою для Польщі в майбутньому. Бо кожен удар у спину Україні завжди закінчувався трагічно для самих поляків.

Польська інтелігенція виступила з засудженням законопроекту про внесення змін до "Закону про Інститут національної пам'яті ‒ Комісію з переслідування злочинів проти польського народу і деяких інших законів", вважаючи його впровадження загрозою для освіти, науки, свободи слова, а також стану міждержавних стосунків.

Закликаємо президента Республіки Польща Анджея Дуду, Сейм та Сенат Республіки Польща зайняти державницьку позицію та не допустити введення в дію законопроекту про внесення змін до "Закону про Інститут національної пам'яті ‒ Комісію з переслідування злочинів проти польського народу і деяких інших законів".

Зараз ви читаєте новину «Націоналісти нагадують полякам слова Пілсудського». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути