Ексклюзиви
понеділок, 04 грудня 2017 12:10

НАБУ почало розслідування щодо фальсифікації кримінальних справ проти нардепа Рибалки

Національне антикорупційне бюро України відкрило кримінальне провадження та розпочало розслідування фактів неправомірних дій посадових осіб Генеральної прокуратури за заявою народного депутата Сергія Рибалки. Про це йдеться в листі першого заступника директора НАБУ Гізо Углавы на ім'я народного депутата, копію якого мають "Українські Новини".

Згідно з листом, до Єдиного реєстру досудових розслідувань внесли відомості про вчинення кримінального злочину, передбаченого ч. 2 ст. 364 Кримінального кодексу та розпочали розслідування кримінального провадження.

Ч. 2 ст. 364 Кримінального кодексу передбачає покарання за зловживання владою або службовими повноваженнями, що спричинило тяжкі наслідки. В розумінні КК, ці правопорушення є умисними, з метою одержання будь-якої неправомірної вигоди для себе чи іншої фізичної або юридичної особи використанням службовою особою влади чи службового становища всупереч інтересам служби, якщо вона заподіяла істотну шкоду охоронюваним законом правам, свободам та інтересам окремих громадян або державним чи громадським інтересам, або інтересам юридичних осіб.

Санкція ч. 2 ст. 364 КК передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 3 до 6 років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до 3 років, зі штрафом від 500 до 1000 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.

Раніше народний депутат Сергій Рибалка повідомив, що звернувся в НАБУ з вимогою розслідувати озвучені екс-співробітником ГПУ Дмитром Сусом факти про фальсифікації кримінальних справ, що нібито мали місце проти самого Рибалки в ГПУ.

"І до цього ми неодноразово фіксували і подавали заяви в правоохоронні органи про незаконні обшуки, арешти, погрози, замахи на вбивство мене і співробітників компаній моєї сім'ї. Однак щодо кругової поруки силових структур та існування конкретного політичного замовлення на знищення мене і моєї сім'ї, а заодно політичного тиску – цим справам не давали ходу", - зазначив він.

Колишній заступник начальника департаменту з розслідування особливо важливих справ у сфері економіки Генпрокуратури Сус в інтерв'ю американському журналісту розповів про схеми фальсифікації кримінальних справ ГПУ на прикладі переслідувань народного депутата Сергія Рибалки. За його словами, справи фальсифікувалися на прохання співвласника мережі "АТБ" Геннадія Буткевича. Він повідомив, що на слідчих тиснули, щоб вони створювали будь-який можливий компромат і "законне" прикриття тотальному незаконному стеженню за народним депутатом та його оточенням. В інтерв'ю "Українській правді" Сус також повідомив, що аналогічним чином фабрикувалися справи проти члена Вищої ради правосуддя Павла Гречківського.

Автор: Українські новини
  Відповідь НАБУ на запит нардепа Сергія Рибалки
Відповідь НАБУ на запит нардепа Сергія Рибалки
Зараз ви читаєте новину «НАБУ почало розслідування щодо фальсифікації кримінальних справ проти нардепа Рибалки». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути