Ексклюзиви
вівторок, 25 квітня 2017 10:12

НАБУ може мати домовленості з Банковою – журналіст

НАБУ може мати домовленості з Банковою – журналіст
Журналіст Сергій Щербина каже, що президент Петро Порошенко намагається приборкати "Народний фронт", відкривши справи у НАБУ проти депутатів цієї партії. Фото: Антикор Запорожье

Крім резонансної справи Романа Насірова, антикорупційний орган більше не досліджував злочинів людей з оточення президента. Натомість, політики із "Народного фронту" часто підпадають під руку НАБУ, зокрема, і Микола Мартиненко, який гостро висловлювався про Петра Порошенка.

Таку думку в ефірі програми "Перші про головне. Коментарі" (щобудня о 13:00-15:00 та 17:00-19:30 на телеканалі ZIK) висловив журналіст Сергій Щербина.

"Більшість "жертв" НАБУ походять із "Народного фронту". Крім справи Романа Насірова, до жодного представника з оточення президента претензій не було. Хоча у нас є багато кандидатів для дискусій. У тому числі це ті політики, які були відповідальні за постачання вугілля, газу в резерв "Центренерго". Я впевнений, що їм можна поставити кілька питань", – говорить Сергій Щербина.

Гість програми припускає, що такий відбір корупціонерів не є випадковий. Ймовірно, НАБУ тісно співпрацює з АП.

"Я підозрюю, що все ж таки існує певна комунікація між АП та НАБУ. Не берусь стверджувати, що антикорупційний орган є заангажований, бо не маю доказів цьому, але складається вражання, що вони із президентом домовляються. А Микола Мартиненко лише отримав на горіхи. Зараз він відповідає за негативні висловлювання на адресу президента. Крім того, він коментував відносини Петра Порошенка з Ренатом Ахметовим. Я переконаний, що це президенту не сподобалось", – каже журналіст.

Очільник держави намагається приборкати "Народний фронт", відкривши справи у НАБУ проти депутатів цієї партії.

"Президент відчайдушно шукає важелі впливу на "Народний фронт". Це зрозуміло із політичної точки зору, бо останні є авторитетними у ВР. Проте партія дає йому зрозуміти, що так просто не підкориться", – стверджує Сергій Щербина.

Зараз ви читаєте новину «НАБУ може мати домовленості з Банковою – журналіст». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути