Ексклюзиви
вівторок, 20 червня 2017 13:51

НАБУ демонструє нульовий результат і працює на "закошмарювання" окремих фігур

За два з половиною роки з дня створення НАБУ показало нульовий результат.

Про це йдеться у блозі на "Обозревателе".

"Ми не побачили жодного гучного процесу з професійно зібраною доказовою базою. Артем Ситник і його підопічні, схоже, замість "результату на табло" пропонують суспільству "оцінити красу гри".

Публічні звинувачення "підозрюваних" без надання будь-яких доказів, "зливання" конфіденційної слідчої інформації та документів у ЗМІ, використання для слідчої експертизи невідомих на ринку структур, "співпраця" з викритими в корупції суддями - все це вже давно стало фірмовим стилем нових антикорупціонерів. Ну і, звичайно, соціальні мережі. За кількістю реклами, постів, коментарів, смайликів і лайків у Фейсбуці НАБУ є беззаперечним лідером серед українських правоохоронних органів. Ситник перетворився на щось середнє між "грантоїдом" і шоуменом, для якого процес набагато важливіший за результат", - ідеться у статті.

Автор: for-ua.com
  За два роки діяльності НАБУ реальну оцінку його діяльності не проводили
За два роки діяльності НАБУ реальну оцінку його діяльності не проводили

Автори наводять статистику результатів діяльності НАБУ. У відомстві звітують про 45 справ, переданих до суду у 2016 році. Однак по них лише 5 вироків набули чинності.

При цьому за два роки діяльності НАБУ реальну оцінку його діяльності не проводили.

"Поки ж в НАБУ зосереджені на "закошмарюванні" окремих фігур і активів. Це слово доречне, тому що робота НАБУ (середній вік детективів - 26 років, це вчорашні студенти) мало схожа на оперативно-розшукову діяльність. У більшості випадків, адвокати підозрюваних легко оскаржують дії підлеглих Артема Ситника, а справи починають розвалюватися задовго до передачі в суд. І справа не тільки і не стільки в корумпованих суддях, скільки в слабкості доказової бази, зібраної детективами НАБУ. Це неодноразово визнавав навіть колега Артема Ситника по боротьбі з корупцією, глава САП Назар Холодницький.

У більшості випадків детективи НАБУ "працюють" (проводять обшуки і затримання) з очевидною надією, авось щось "знайдеться дорогою". Не беручи до уваги такі "дрібниці" як репутація, здоров'я, моральний і матеріальний збиток для "підозрюваних" і їхніх (або не їхніх) активів. При цьому практично в кожній "каральній" операції НАБУ простежується свій вигодонабувач. Провалюючи роботу по збору доказів, бюро, проте, прагне показати "красу гри". Фейкування, як новий фірмовий стиль НАБУ, відмінно проявляється в найбільш резонансних справах", - ідеться в матеріалі.

Раніше було оприлюднено інформацію про те, що під час голосування при обранні Громадської ради при НАБУ було зафіксовано чимало правопорушень і адвокати подаватимуть до суду.

Зараз ви читаєте новину «НАБУ демонструє нульовий результат і працює на "закошмарювання" окремих фігур». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути