Ексклюзиви
пʼятниця, 28 квітня 2017 16:47

На Заході підтримали претендента в крісло голови Нацбанку

На Заході підтримали претендента в крісло голови Нацбанку
Свого часу Володимир Лавренчук працював в Ощадбанку. Фото: 24tv.ua

Європейський банк реконструкції та розвитку виступає за призначення головою Національного банку Володимира Лавренчука, який на даний час керує "Райффайзен банком Аваль".

Про це повідомляє "Дзеркало тижня".

Керівний директор ЄБРР у країнах Східної Європи та Кавказу Франсіс Маліж у коментарі агентству Reuters заявив про підтримку Володимира Лавренчука, якщо підтвердять інформацію про його можливе призначення на посаду глави НБУ.

Володимир Лавренчук заявив, що готовий очолити Нацбанк після відходу Валерії Гонтаревої.

Також повідомляли, що Сергій Тігіпко залишив посаду голови ТАСкомбанку. Його називають одним з основних кандидатів на пост голови НБУ. Серед інших кандидатів розглядають голову правління Укрексімбанку Олександра Гриценка і голова ради Національної асоціації банків України, старшого радника "Альфа-банку" (Україна) Романа Шпека.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Гонтарева показала свої мільйони

Володимир Лавренчук очолює дочірню структуру австрійської групи Raiffeisen Bank International в Україні з 2005 року. У банківській сфері він почав працювати в радянські часи, в епоху незалежної України працював в "Ощадбанку", в 1997-2002 роках обіймав посаду голови правління АО "Укрінбанк". 2002 року увійшов до ради правління "Райффайзен банк Україна".

Голова Національного банку Валерія Гонтарева написала заяву про відставку. Вона керувала фінустановою з червня 2014 року.

Зараз ви читаєте новину «На Заході підтримали претендента в крісло голови Нацбанку». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути