Ексклюзиви
середа, 19 листопада 2008 12:59

На будівництві Ющенка працюють в 3 зміни

Підготовка до відкриття меморіалу "Свіча пам"яті", присвяченого жертвам Голодомору 1932-33 років, відбувається в авральному порядку.

Про це пишуть Факти, зазначаючи, що "поки ще розриті схили парку" Слави облаштовує "величезна кількість будівельників і десяток одиниць будівельної техніки".

"Роботи ще дуже багато, але до суботи, коли тут очікують приїзда Віктора Ющенка, повинні встигнути", - пише газета.

Водночас перший заступник голови Київської міськдержадміністрації Анатолій Голубченко розповів, що над меморіалом зараз у три зміни працюють більше 500 будівельників.

"Така напруга виникла тому, що тільки три місяці тому ми одержали навіть не проект, а передпроектну пропозицію. От за нею і почали будувати, а закінчений проект надійшов, коли робота вже кипіла ", - сказав Голубченко.

"Встигли прокласти комунікації, звели сам пам"ятник, облаштували підземний простір, доріжки, входи. Але буде потрібен ще час, щоб пізніше завершити внутрішнє оформлення. Паралельно реконструюємо парк Слави. Усе робиться в авральному режимі", - додав він.

Як відомо, першу чергу меморіалу, так звану "Свічу пам"яті" у вигляді тридцятиметрової дзвіниці, планують відкрити в суботу, до Дня 75-ї річниці Голодомору в Україні.

Кабмін у липні виділив більше 133 мільйонів гривень на створення першої черги меморіалу, а повна вартість комплексу складе близько 750 мільйонів гривень.

Крім того, 22 листопада не будуть святкувати День свободи, встановлений указом Ющенка на згадку початку помаранчевої революції 22 листопада 2004 року.

Зараз ви читаєте новину «На будівництві Ющенка працюють в 3 зміни». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути