вівторок, 10 грудня 2019 13:10

Залишили на посаді суддю, який дозволив розгін Майдану

Залишили на посаді суддю, який дозволив розгін Майдану
Суддя Аблов дозволив "Беркуту" розганяти Майдан, пишуть антикорупціонери.

Вища рада правосуддя залишила на посаді суддю Майдану Євгена Аблова. Про це у вівторок повідомив Центр протидії корупції.

"Дива не трапилось. Знаєте як ВРП покарала Аблова? Виписала сувору догану з позбавленням доплат до зарплати впродовж 3 місяців. Цирк", пишуть активісти-антикорупціонери.

"Тобто ВРП відмазала Аблова в шосту річницю спроби розгону Майдану. Саме Аблов дав добро на розгін Майдану, щоб була змога встановити новорічну ялинку", - пишуть у ЦПК.

У грудні 2013 року суддя Окружного адміністративного суду міста Києва Євген Аблов за 6 годин розглянув позов і зобовязав "Беркут" розігнати Майдан. Спроба розгону відбулась у ніч з 10 на 11 грудня 2013 року. Через 2 тижні він отримав квартиру, яку потім продав за 9,5 млн грн, нагадував адвокат Роман Маселко.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Зеленський: "Ніхто не дозволить зливати справи Майдану"

3 грудня Верховна Рада ухвалила закон про вдосконалення роботи Державного бюро розслідувань. Депутати підтримали поправку, що передбачає створення в ДБР окремого управління для розслідування справ Майдану.

Зараз ви читаєте новину «Залишили на посаді суддю, який дозволив розгін Майдану». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути