Ексклюзиви
понеділок, 17 січня 2022 10:01

На мітинг на підтримку Порошенка з'їхалися громадські діячі, політики й ветерани

 

У Міжнародному аеропорту "Київ" розпочався мітинг на підтримку п'ятого президента й лідера партії "Європейська солідарність" Петра Порошенка. За даними організаторів, із різних куточків України на акцію прибули 25 тис. людей.

На мітингу виступають громадські діячі, політики й ветерани війни проти російської агресії.

"Я маю честь відстоювати сьогодні разом із вами прав на честь і гідність нашого суспільства. Я дякую всім за підтримку, яку надав мені народ України. Упевнений, що ми не дамо зганьбити ім'я нашого головнокомандувача й честь нашого п'ятого президента", - говорить генерал-лейтенант ЗСУ, заступник міністра оборони України (2015-2019 роки) Ігор Павловський.

Учасник українсько-російської війни, народний депутат фракції "Голос" Роман Костенко наголосив: "Сьогодні ми зібралися разом, щоб показати владі, що ми ніколи не дамо тиснути на опозицію, яка з 2014 року пройшла війну, захистила країну, відбудувала, підняла її з колін, на які її поставила РФ з агентами впливу. І зараз ті, хто прийшли, знають, де вони були тоді. І намагаються розповісти нам, як треба створювати нову державу".

Активістка й журналістка Тетяна Чорновол наголосила: "З квітня Путін збирає на українському кордоні війська. Він навіть кораблі перекинув з Каспійського моря в Азовське й Чорне. Не готує нічого хорошого. Але чомусь із квітня підтягує, наче на щось чекає. Я вважаю, що він чекає, поки Зеленський розправиться тут із патріотами. Путін боїться українських патріотів. Саме тому Зеленський зараз переслідує лідера партії спротиву, не лідера "Європейської Солідарності", а лідера української партії супротиву, тобто всіх тих людей, активістів, партійців - усіх, хто готовий стати на захист України, якщо Путін наступатиме і якщо він застосовуватиме інші методи гібридної війни. Тобто переслідування Петра Порошенка Зеленським - це ослаблення України на користь Путіна. І, на жаль, це зараз відбувається".

"Ми не відступали ні тоді, коли прийшов ворог до наших кордонів, ні тоді, коли прийшла влада й почала переслідувати наших ветеранів і волонтерів. Ми не відступали, коли переслідували генерала Марченка, Антоненка. Ми не дали закрити справу "вагнерівців", коли влада хотіла її поховати. Ми нікому не дамо кривдити нашу країну", - говорить Роман Костенко.

"Яким же потрібно бути недолугим або якими недолугими треба бути правоохоронним органам, щоб сказати, що верховний головнокомандувач, який у 2014-2019 роках утримав Україну, який підняв військо, згуртував нашу націю, є зрадником. Ми сьогодні не маємо права на нормальне правосуддя, яке судить зв амбіціями, а не за законом. Не за тими законам, які виписані для нашого народу та які створені для нашого суспільства",-– обурився Павловський.

"Я дякую кожному, хто прийшов боротися за Україну. Ми випробували на власній шкірі, що таке популізм. Коли в країні одна криза змінюється іншою, коли обіцянки постійно змінюються. Наша країна втрачає щодня мільярди гривень, які осідають в офшорах оточення Зеленського. Ми не маємо права більше мовчати", - говорить політик Володимир Омелян.

"Учора був день пам'яті кіборгів. Сьогодні ми воюємо на два фронти. Тримаємо стрій, друзі. Я завжди нагадую, ким був Зеленський раніше - підтанцьовкою банди Януковича. Сьогодні ця людина опинилася на вершині політичного Олімпу. Це величезна загроза нашій стабільності", - говорить письменник, перекладач і ведучий Дмитро Чекалкін.

"Ми зібралися сьогодні відстояти наше завтра. Ми зібралися для того, щоб у нашої країни було майбутнє і в цьому майбутньому були принципи… Принципи свідчать нам про те, що президент має займатися своєю справо, верховний головнокомандувач має обороняти Україну, президент має займатися дипломатією, а не саджати опозицію в тюрми. Ось навіщо ми тут. Для того, щоб Україна була країною принципів і в неї було завтра", - наголошує співзасновник політичної партії "Демократична сокира" Юрій Гудименко.

"Я вкотре звертаюся до Зеленського - починай працювати, якщо ти вліз у це крісло. Ти занадто глибоко увійшов у цю роль за чужим сценарієм", - говорить музикант і художник Юрій Журавель.

Зараз ви читаєте новину «На мітинг на підтримку Порошенка з'їхалися громадські діячі, політики й ветерани». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути