Ексклюзиви
середа, 06 червня 2018 17:14

На Кіпрі розморозили $820 млн компанії Ахметова

На Кіпрі розморозили $820 млн компанії Ахметова
У травні 2018 року державний банк "Ощадбанк" у Верховному суді України відсудив у Рената Ахметова 1 млрд грн за "Укртелеком". Фото: xxiveklnr

Суд Нікосії на острові Кіпрі ухвалив рішення про розморожування активів компанії "Систем Кепітал Менеджмент", власник якої Ренат Ахметов.

Так суд скасував попереднє розпорядження кіпрського суду від 2017 року, передає прес-служба СКМ.

Попереднє рішення передбачало блокування активів на суму $820 млн.

Замороження активів сталося за позовом компанії Raga Establishment. Raga продала "Укртелеком" Ахметову 2013 року за $860 млн, але бізнесмен нібито вніс тільки $100 млн авансу і припинив платежі.

У СКМ стверджують, що Raga не дотримується своєї юридичної угоди з українською державою стосовно "Укртелекому", тому компанія вирішила скасувати узгоджену покупку та вимагала повернення її передоплати на суму $100 млн. Це викликало позов від імені Raga Establishment, вимагаючи від СКМ сплатити їм повну суму в $760 млн за актив, який найближчим часом буде повернуто в державну власність.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Ахметов збільшив власні статки на $1,3 млрд

У червні 2017-го суд Лондона зобов'язав СКМ Ріната Ахметова доплатити $760 млн кіпрській компанії Raga Establishment Ltd за Укртелеком. Раніше Окружний суд міста Нікосії (Кіпр) заморозив активи українського олігарха на $820 млн за позовом кіпрської компанії Raga Establishment, власником якої є колишній український банкір Денис Горбуненко.

На початку 2017 року Raga Establishment Ltd викупила у фонду EPIC Укртелеком, а потім перепродала його у 2013-му Ахметову за $860 млн. Компанія заявляє, що з цієї суми отримала лише $100 млн. Переговори між Raga і СКМ почалися ще в серпні 2012-го.

Зараз ви читаєте новину «На Кіпрі розморозили $820 млн компанії Ахметова». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути