пʼятниця, 07 березня 2008 13:44

На Донбасі Ющенко і Тимошенко мають однакові рейтинги

На Донбасі Ющенко і Тимошенко мають однакові рейтинги
18 % донеччан довіряють Президентові Віктору Ющенку, і стільки ж - прем"єр-міністрові Юлії Тимошенко. Проте, як показують результати дослідження Аналітичної служби Миколи Гаврилова, ця цифра втричі нижча за рівень недовіри до кожного з них.

Якщо зіставити ці дані з результатами аналогічного дослідження 2005 року, виходить, що Ющенку довіряли 27 %, а Тимошенко - 14 % донеччан.

Не довіряли нікому з них - 52 %. При цьому якщо сьогодні тільки 1 % донеччан виражають довіру і прем"єр-міністрові, і Президентові, то в 2005 році таких було 7 %.

Довіра до Ющенка базується на ірраціональних мотивах: 26 % у нього вірять і сподіваються, що він виправдає цей кредит довіри, 24 % - через те, що він є главою держави, і стільки ж згодні йому довіряти через те, що випробовують емоційну неприязнь до Тимошенко, 14 % підкуповують його особисті якості.

Тільки 4% прихильників Президента мотивували свою довіру до нього досягненнями в його роботі.

Кредит довіри до Тимошенко багато в чому визначався біблейською заповіддю "за їхніми справами судитимеш про них". Домінуючим мотивом у респондентів була апеляція до очевидних результатів роботи (44 %). Її прихильники виражали надію, що ці справи будуть примножені (35 %). Вони були переконані в тому, що вона, як прем"єр-міністр, володіє хорошими діловими здібностями (14 %), і у неї достатньо влади для здійснення задуманого (4 %).

Не довіряють ні Президентові, ні прем"єрові респонденти тому, що розчарувалися в них (30%), немає результатів їх роботи (17 %), і їм залишається покладатися тільки на себе (14%). Люди бачать, як вони тільки те й роблять, що воюють за владу (12 %), і тим самим лише підсилюють антипатію до себе (11 %). Хтось не довіряє їм, тому що не співпадають погляди на життя (3 %), а хтось - через свою аполітичність (3 %).

Віктор Ющенко найбільшою довірою користується у сфері бізнесу (23 %). Йому більше, ніж прем"єру, довіряють пенсіонери (17 % проти 15 %) і непрацюючі (12 % проти 10 %). Найвищий рейтинг довіри Юлія Тимошенко має у студентів (28 %). Їй довіряють більше, ніж Президентові, службовці (21 % проти 17 %) і робочі (20 % проти 18 %).

Опитування проводилося з 23 по 26 лютого 2008 року. У нім взяли участь 700 осіб, повідомляє Острів.

Зараз ви читаєте новину «На Донбасі Ющенко і Тимошенко мають однакові рейтинги». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути