Ексклюзиви
вівторок, 30 червня 2020 09:37

На цьому тижні очікуються мітинги шахтарів, які сплановані в ДТЕК Ахметова - Герус

На цьому тижні очікуються мітинги шахтарів, які сплановані в ДТЕК Ахметова - Герус
На цьому тижні у Києві очікуються страйки шахтарів

На цьому тижні у Києві очікуються страйки шахтарів. Основна кількість мітингарів будуть шахтарі "ДТЕК Добропіллявугілля".

Про це повідомляє нардеп та голова комітету Ради з питань енергетики та житлово-комунальних послуг Андрій Герус.

"На цьому тижні у Києві можуть бути страйки шахтарів. Офіційно позиціонуються вони, як страйки шахтарів державних шахт, але насправді це не зовсім так.

...За наявною інформацією, основна кількість шахтарів буде їхати із шахт ДТЕК, а саме "ДТЕК Добропіллявугілля", - пише Герус.

За його словами, на більшості держшахт заборгованість становить менше місяця, що не достатньо для того, щоб йти на страйки.

Герус зазначає, що у 2010 році ДТЕК уклала договорів оренди з шахтами "Добропіллявугілля" на 49 років.

"У квітні 2020 року у зв'язку із глобальним погіршенням кон'юнктури ринку, ДТЕК приймає рішення призупинити експорт електричної енергії в Угорщину (там ціни нижчі, аніж в Україні). Також компанія не працює на експортному ринку вугілля. Це зумовлює зменшення потреб у вугіллі. У зв'язку із цим після короткого простою шахти Павлоградвугілля, які у приватній власності ДТЕК, все-таки запускаються у роботу на повну потужність.

А ось шахти "Добропіллявугілля", які в оренді у ДТЕК до 2059р, практично повністю призупинили видобуток", - пише нардеп.

Він зазначає, що у 2018 році ДТЕК вже робила спроби через суди розірвати договори оренди окремих шахт, але апеляційний суд став на сторону держави.

"Цікаві і вимоги, які вказані на цьому оголошенні: виконувати прогнозний баланс і т.д., що є явно нетиповими вимогами таких страйків і підказують, що ці ідеї формувалися не на шахтах, а у приватних офісах", - пише Герус.

Він зазначає, що на травень експорт із Бурштинського енергоострова (в Угорщину) у прогнозному балансі був закладений на рівні 385 млн кВт-год, а по факту склав лише 0,2 млн кВт-год.

"Чому ж ДТЕК не виконує прогнозний баланс, чому інші його мають виконувати, а одна компанія, рівніше за інших, може не виконувати? Адже нереалізований експорт - це і є неспалене вугілля та шахти у простої", - резюмує Герус.

Крепость-2. На цьому тижні у Києві можуть бути страйки шахтарів. Офіційно позиціонуються вони, як страйки шахтарів...

Опубліковано Andriy Gerus Понеділок, 29 червня 2020 р.
Зараз ви читаєте новину «На цьому тижні очікуються мітинги шахтарів, які сплановані в ДТЕК Ахметова - Герус». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути