Ексклюзиви
пʼятниця, 21 вересня 2018 12:34

МЗС направило Росії ноту про зупинку договору про дружбу

МЗС направило Росії ноту про зупинку договору про дружбу
МЗС має проінформувати ООН, ОБСЄ та інші міжнародні організації про припинення договору про дружбу з Росією. Фото: Еспресо.TV

Міністерство закордонних справ направило Росії ноту про непродовження Договору про дружбу, співробітництво і партнерство між Україною та Російською Федерацією.

Про це повідомив глава МЗС Павло Клімкін на брифінгу 21 вересня.

"Сьогодні ми передали відповідну ноту Росії. Це дуже важливий момент. У ноті дуже детальні аргументи щодо всіх порушень Російською Федерацією всіх суттєвих положень цього договору. Це стосується збройної агресії Росії проти України, гібридної агресії, економічного тиску, порушення прав громадян України. Цей договір фундаментально порушений Росією, тому не може бути пролонгований", - наголосив Клімкін.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Порошенко анонсував крок проти Чорноморського флоту РФ

6 вересня 2018-го РНБО підтримала ініціативу президента Порошенка про непродовження договору про дружбу, партнерство та співробітництво з РФ на 10 років.

Договір про дружбу, співробітництво та партнерство між Україною та Російською Федерацією уклали 31 травня 1997-го строком на 10 років (із подальшою автоматичною пролонгацією документа, якщо сторони не висловляться проти). Верховна Рада ратифікувала документ 14 січня 1998-го, Держдума - 25 грудня 1998-го. Договір набув чинності 1 квітня 1999-го.

Договір визнавав непорушність наявних кордонів, повагу територіальної цілісності та взаємне зобов'язання не використовувати свою територію на шкоду безпеці одне одного.

Зараз ви читаєте новину «МЗС направило Росії ноту про зупинку договору про дружбу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути