середа, 04 червня 2008 19:30

МОЗ має намір поновити вакцинацію проти кору

Міністерство охорони здоров`я України вважає за необхідне відновити вакцинацію проти кору і краснухи, що була припинена 17 травня.

Як передає кореспондент УНІАН, про це заявив заступник міністра охорони здоров`я Валерій Бідний на прес-конференції в МОЗ.

За його словами, у відомстві вважають, що вакцинацію проти кору і краснухи треба продовжувати "як і всю вакцинацію".

Він зазначив, що в Україні, за даними статистики, спостерігаються періодичні епідемічні спалахи кору та краснухи.

"Це є відстань 2-3-4 роки, те що доказано за період 1999 та 2000 року. І ми не повинні посилатися, як правоохоронні органи, що в 2007 році показники нормальні. По сьогоднішньому обґрунтуванню періодичності спалахів кору та краснухи з досвіду європейських країн, з досвіду ВООЗ, ми чекали спалах кору та краснухи у 2009-2010 році Це доказано. Це не наша думка", - наголосив заступник міністра.

Він також висловив жаль з приводу того, що українське суспільство сьогодні не готове до добровільної імунізації.

Як повідомляв УНІАН, в Україні, починаючи з 26 травня 2008 року, мала бути проведена масова вакцинація громадян віком від 16 до 29 років від кору і краснухи.

Внаслідок щеплень, розпочатих у Донецькій області з 5 травня ц.р., зафіксовані ускладнення стану здоров`я молодих людей. 13 травня старшокласник з Краматорська після щеплення, зробленого напередодні, помер у реанімації.

17 травня Міністерство охорони здоров`я України припинило кампанію масової імунізації молоді проти кору і краснухи, повідомляє УНІАН.

Зараз ви читаєте новину «МОЗ має намір поновити вакцинацію проти кору». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути