Ексклюзиви
пʼятниця, 13 жовтня 2017 11:49

Мовний скандал: Клімкіна звинуватили у повільній реакції

Мовний скандал: Клімкіна звинуватили у повільній реакції
Маркіян Лубківський. Фото: uapress.info

Українське дипломатичне відомство не висловило свою позицію після переговорів глав МЗС України Павла Клімкіна та Угорщини Петера Сійярто.

Про це сказав колишній радник глави СБУ, дипломат Маркіян Лубківський в ефірі "112 Україна".

"Дуже погано, що є реакція з боку міністра закордонних справ Угорщини, який сказав, що свою позицію він не змінить й Угорщина на міжнародному рівні через тиск на Україну домагатиметься змін або скасування закону. Реакції українського міністерства поки що нема. А вона мала б бути в особі міністра та відомства загалом для того, щоб ще раз підтвердити нашу відданість європейським нормам...

Реакція має бути чіткою та твердою. Вважаю, що ми не повинні йти на поступки у питаннях захисту української мови", - наголосив Лубківський.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Нам ніхто не буде диктувати, які закони ухвалювати - нардеп про резолюцію ПАРЄ

12 жовтня міністр закордонних справ України Павло Клімкін здійснив візит до Угорщини, де зустрівся з угорським колегою Петером Сійярто, щоб роз'яснити йому суть нового українського закону про освіту.

Після зустрічі Сійярто заявив, що закарпатські угорці зовсім інакше бачать стан справ із реформуванням освіти, ніж українська влада. За його словами, поки угорська громада в Україні не визнає, що задоволена станом справ, Угорщина не скасує свого рішення про небажання підтримувати важливі для України ініціативи на міжнародному рівні.

Зараз ви читаєте новину «Мовний скандал: Клімкіна звинуватили у повільній реакції». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути