Ексклюзиви
вівторок, 20 січня 2009 11:43

Москаль влаштує Балозі лижні розбірки

Депутат від НУ-НС Геннадій Москаль просить міністра закордонних справ Володимира Огризка провести службове розслідування у відношенні посадових осіб посольства України в Швейцарії, "які приховали факт пожежі" на Швейцарському лижному курорті "Гштаад", внаслідок якої постраждали глава секретаріату президента Віктор Балога, його заступник Ігор Пукшин та члени їх сімей.

Про це йдеться у відповідному запиті Москаля на ім"я Огризка, повідомляє прес-служба "Народної Самооборони".

За його інформацією, під час пожежі у шалє перебував також керівник офісу президента Руслан Демченко.

Москаль також звернувся до голови Служби зовнішньої розвідки з проханням перевірити "можливу причетність до даної пригоди дій іноземних спецслужб" і до першого заступника голови СБУ з вимогою з"ясувати, "чи не пов"язаний даний інцидент з раніше поширеною СБУ інформацією про підготовку замаху на життя Балоги".

Крім того, Москаль просить начальника Державної Служби охорони повідомити, "на якій підставі охоронювана особа перебувала в Швейцарії без охорони, та надати висновок громадськості з даного інциденту", а голову Державної прикордонної служби повідомити, скільки разів у 2008-2009 рр. Балога, Пукшин здійснювали вильоти до Швейцарії.

Депутат також просить міністра транспорту та зв"язку надати інформацію про авіакомпанію, яка організувала чартерний рейс Балоги та Пукшина 27.12.2008 року до Швейцарії, та надати список всіх пасажирів літаку, а також ким було здійснено оплату чартерного рейсу 27.12.2008р.

До президента Віктора Ющенка Москаль звертається з проханням надати інформацію, чи були надані офіційні відпустки Балозі, Пукшину, Демченку з 27.12.2008 року, а також дозвіл на виїзд за межі України, оскільки 27-31 грудня 2008 року були робочими днями.

Як відомо, раніше західна преса писала, що на швейцарському гірськолижному курорті сталася пожежа у шалє, в якому перебував президент Віктор Ющенко. проте згодом Українська правда" з"ясувала, що постраждалим внаслідок інциденту є Балога.

Українська правда.
Зараз ви читаєте новину «Москаль влаштує Балозі лижні розбірки ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути