Ексклюзиви
субота, 12 лютого 2011 16:20

Москаль пояснив, хто такі "шлепери"

Москаль пояснив, хто такі "шлепери"

"Нунсівець" Геннадій Москаль каже, що "шльопер" це давнє єврейське слово.

"Оскільки я народився у Чернівцях, то це слово мені знайомо, - говорить він у коментарі кореспонденту Gazeta.ua. - Шльопер - це єврей, який не успадковує традицій не пити, не курити, веде себе не як інші євреї громади. Євреїв тут сприймають як роботящих, гарних лікарів. А шльопер - виняток. Єврей, який не вдався. Російською - це разгильдяи".

Москаль каже, що помилково було б трактувати слово "шльопер", як "вагонний крадій". Саме так інтерпретували вислів Віктора Януковича журналісти.

"Шльопер - старий єврейський вираз. Спитайте кого хочте на Буковині. Тут це часто використовують. Навіть в українських селах кажуть: "Та, це вже шльопер! Не господар. Спився та згулявся".

Він вважає, що членів попереднього уряду не можна обзивати словом "шльопер":

"Це треба було, щоб вся Україна не їла, не пила, а члени уряду пиячили, на роботу не ходили та пісні вечорами по Києву співали. Це є натуральні шльопери. Але уряд робив усе, що міг у кризі, в яку потрапив світ. Не в тій ситуації був уряд, щоб бути шльоперами. Там кожен день шукали якісь гроші, щоб країну втримати. Коли нація на економічному та духовному підйомі, деякі частини могли б на цьому паразитувати та стати шльоперами".

Нагадаємо, президент на розширеному засіданні Комітету з економічних реформ у Херсоні порівняв своїх попередників зі "шлеперами".

Зараз ви читаєте новину «Москаль пояснив, хто такі "шлепери"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

34

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути