понеділок, 16 листопада 2015 18:29

Мосійчук: Я не збираюся їхати з країни

Мосійчук: Я не збираюся їхати з країни
Фото: uapress.info

Народний депутат від Радикальної партії Ігор Мосійчук знаходиться в Національному інституті хірургії та трансплантології ім. О.Шалімова і запевняє, що не збирається залишати Україну.

"Моє звільнення - поки тимчасове. Так, завтра, 17 листопада, продовжиться судове засідання по моїй справі і ГПУ проситиме суд повернути мені арешт як запобіжний захід. Але принаймні на час у мене з'явилася можливість для повноцінного лікування в інституті ім. Шалімова, де я був прооперований до арешту і де мене готують до нової операції зараз. Їхати з країни я нікуди не збираюся", - написав він на сторінці у Фейсбуці.

У Національному інституті ім. О.Шалімова підтвердили, що Мосійчук госпіталізований в цю установу.

Мосійчук підкреслив, що особисто контролюватиме розгляд справи проти нього в ЄСПЛ. "Без сумнівів, ми його виграємо. Чітко зафіксовані численні порушення законодавства щодо мого арешту", - пояснив депутат.

Нагадаємо, що 17 вересня Верховна Рада дозволила заарештувати Ігоря Мосійчука після того, як на пленарному засіданні парламенту було продемонстровано відео, на якому він обіцяє за винагороду вирішити низку питань, що мають відношення до криміналу.

Печерський райсуд Києва 18 вересня обрав йому запобіжний захід - утримання під вартою строком на 60 діб. 13 жовтня Апеляційний суд Києва відмовився скасувати арешт народного депутата від Радикальної партії.

30 жовтня Печерський райсуд Києва відмовив у задоволенні клопотання сторони захисту у зміні Мосійчуку запобіжного заходу та продовжив термін тримання під вартою на 16 діб.

Представники ГПУ також демонстрували відео, на якому Мосійчук визнав звинувачення генпрокуратури в отриманні хабара. Сам Мосійчук заявляє, що дане відео є наслідком "жорстоких катувань".

14 листопада у ході засідання суду старший слідчий ГПУ клопотав про продовження міри запобіжного заходу у зв'язку з продовженням строків досудового слідства у справі до 17 січня 2016 року.

Однак Печерський райсуд не продовжив термін утримання під вартою Мосійчука. Термін запобіжного заходу, обраного судом - утримання під вартою - сплив о 19:12 15 листопада.

Зараз ви читаєте новину «Мосійчук: Я не збираюся їхати з країни». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути