Ексклюзиви
середа, 25 квітня 2007 19:12

Мороз у своєму листі закликав Ющенка бути мужнім

Вчора спікер Верховної Ради Олександр Мороз звернувся до президента Віктора Ющенко  та "громадян України" з відкритим листом. В ньому Мороз звернувся до мужності глави України. Він попередив про небезпеку політичного протистояння: "У горнило політичного протистояння зусиллями опонуючих сторін кинуто авторитет органів та інститутів влади, тотально нищиться довіра до них.
    На відновлення авторитету влади доведеться затрачати багато зусиль і часу. Треба мати якийсь центр, до якого мають прагнути, на котрий будуть орієнтуватися усі суспільно активні люди, кому не байдужа перспектива країни. Таким центром може бути лише Конституція України".

Мороз відзначив, що "ще зовсім недавно світ визнавав високу якість нашого Основного Закону. Чому ж тепер ми своїми руками, легковажними заявами намагаємося знищити основу українського законодавства?".

"Ваш Указ від 2 квітня неконституційний, себто незаконний. І хто найперше це знає – Ви, автор документа. Не можна, гріх калічити зміст Конституції задля обстоювання неправедного, помилкового документа, нехай би підписаного із найблагородніших намірів", сказав Мороз.

Спікер запропонував вихід з кризи: "Ще не все втрачено. Ви мусите скасувати свій Указ, як і парламент та уряд свої відповідні постанови. Але зробити це треба так, щоб ні в кого не виникало спокуси повторити ризикований експеримент. А для цього треба мати юридичний "замок" - висновок Конституційного Суду. Сприяння такому виходу з ситуації було би підтвердженням Вашої мужності, відповідальності, здатності піднятися над обставинами".

"Газета по-українськи".



 
Зараз ви читаєте новину «Мороз у своєму листі закликав Ющенка бути мужнім». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути