Ексклюзиви
четвер, 12 червня 2008 12:17

Мороз розповів, як Тимошенко могла не стати прем"єром

"Розширення" коаліції невигідне, перш за все, для партій-суб"єктів "широкої" коаліції. виборці не зрозуміють таких маневрів, вважає лідер Соцпартії Олександр Мороз.

"Я б не хотів коментувати сьогодні питання можливості створення в парламенті широкої коаліції. Але я вважаю, що таке "розширення" невигідне, перш за все, для партій-суб"єктів широкої коаліції: виборці не зрозуміють таких маневрів", - таку думку висловив глава ВР 5 скликання Олександр Мороз, повідомляє прес-служба СПУ.

На думку Морозу, широку коаліцію треба було створювати ще в 2006-му році і всі передумови для такого об"єднання існували.

Питання: "А що нам робити з Тимошенко?" хвилює лише одного Ющенка

"Після формування коаліції на основі трьох політичних сил більше всього була засмучена "Наша Україна", розуміючи, яка незавидна роль їй приготована - бути тлом БЮТ. Я пропонував зробити коаліційний договір відкритим - щоб до нього могли приєднатися і інші політичні сили. У тому числі і Партія регіонів, за яку віддали свої голоси більшість виборців.

Я вважав, що Партія Регіонів теж повинна увійти до коаліції, яка складалася б майже з 400 депутатів у такому разі. І вже потім формувати структури виконавчої влади, обирати прем"єра. Навряд чи б при такому розкладі Юлія Тимошенко зайняла б пост прем"єра. До речі, і Президент Ющенко був з цим згоден, навіть намагався умовляти своїх соратників по партії... Проте, Юлія Тимошенко на нього "натиснула" і добилася від Президента підписання коаліційного договору тільки на основі трьох партій, що відкривало їй шлях до прем"єрства", - розповів лідер соціалістів.

Він відзначив також, що сьогодні питання: "А що нам робити з Тимошенко?" дуже хвилює лише одного Віктора Ющенка, а не всю країну. Мороз упевнений, що Ющенко сьогодні повинен якомога довше "зберігати" Тимошенко на посту глави Кабміну.

"Хай люди оцінять, яку біду вони самі собі вибрали, - підкреслив глава СПУ. - Так, це важко для суспільства, але через це потрібно пройти, щоб виробити імунітет від авантюризму і популізму політиків в білому одязі", - сказав пан Мороз.

Хоча боротьба з Тимошенко і "перемога" над нею не є запорукою успіху Віктора Ющенка як кандидата на другий президентський термін, підсумував він, пише Цензор.

Зараз ви читаєте новину «Мороз розповів, як Тимошенко могла не стати прем"єром». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути