Ексклюзиви
середа, 30 травня 2007 11:26

Мороз розповів про що сперечалися у Ющенка

В засіданні Верховної Ради оголошена перерва до 14 години, повідомив спікер Олександр Мороз. Він попросив зібратися лідерів фракцій на нараду.

Мороз також повідомив, що тільки що повернувся з переговорів з президентом.

За його словами, на зустрічі йшлося про необхідність дотримання заяви, підписаної 27 травня.

"Не треба втручатися в судову гілку влади, треба, щоб позиції заяви дотримувалися всіма суб"єктами", - заявив спікер.

Він також повідомив, що тривають дискусії щодо змін до закону про вибори та імперативного мандату, які входять в пакет документів по виходжу з політичної кризи.

"Ми зіткнулися з гострими дискусіями щодо змісту тих документів, які треба розглядати тут. Не випадково, що робоча група працювала над ними три місяці і не знайшла спільної мови. І за вчорашній день знайти компроміс непросто", - зазначив Мороз.

"Нашими колегами з опозиції категорично не сприймається норма, яка визначає бар"єр явки для виборів. Ми виходимо з того, що не може бути обраний парламент при 70% явки, а позачергові вибори проводяться, коли приходять 20%, і перекреслюють волю 70%", - пояснив він.

Також, за його словами, не сприймається поправка до закону про державний реєстр, бо "ми передбачаємо використати можливості державного реєстру для того, щоб можна було сподіватися на більш-менш чесне визначення кількості учасників виборів".

Крім того, є розходження щодо голосування громадян, які перебувають за кордоном. Коаліція пропонує використати дані прикордонної служби.

"Треба мати на увазі, що у нас за кордоном перебуває близько 7 мільйонів громадян. І якщо ми будемо голосувати тут за них, то ви можете уявити, які будуть результати", - зазначив спікер.

Але найбільші дискусії велися навколо імперативного мандату. На думку Мороза, це "великий анахронізм і диктат над депутатом".

Він проти того, щоб партія мала право виключити депутата, повідомляє Українська правда.


Зараз ви читаєте новину «Мороз розповів про що сперечалися у Ющенка». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути