Ексклюзиви
пʼятниця, 24 серпня 2007 17:21

Мороз: "Ющенко скликає конституційну раду, бо йому нічим зайнятися"

Голова Верховної Ради України, лідер Соцпартії Олександр Мороз не підтримує ініціативу скликання національної конституційної ради для розробки проекту нової редакції Конституції.

Про це він заявив в п"ятницю в Черкасах, коментуючи заяву президента України Віктора Ющенка в день незалежності про намір створити таку конституційну раду, повідомляє прес-служба СПУ.

"Я вважаю, що такі ініціативи, як скликання конституційної ради, відбуваються тоді, коли нічого робити. Ось в цьому випадку можна створювати Ради, Асамблеї і ін. Тим паче, що всі розуміють, як і ким формують подібні структури. Взагалі-то над текстом Конституції працює 5-7 людей, а результат залежить від того, хто голосуватиме за проект. І від того, чи будуть там представники Соцпартії, які зможуть розібратися в конституційних "сплетеннях", - підкреслив Мороз.

За його словами, жодна асамблея або рада не будуть правомочнішими, ніж парламент, тому що Верховна Рада формується на основі виборів, а конституційні ради - по схемі впливу вертикалі влади.

Мороз заявив, що така ініціатива Ющенка показує, що "президент йде шляхом концентрації влади в своїх руках, знищенню парламентаризму".

Спікер також висловив думку про те, що "хто б не писав сьогодні Конституцію, вона на 90% дублюватиме нинішній Основний закон, оскільки в нім містяться універсальні статті", пише Інтерфакс.

Зараз ви читаєте новину «Мороз: "Ющенко скликає конституційну раду, бо йому нічим зайнятися"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути