Ексклюзиви
вівторок, 20 березня 2007 11:37

Мороз просить Генпрокуратуру пояснити причини обшуку у Луценка

Спікер Верховної Ради доручив підготувати звернення Верховної Ради до Генпрокуратури з проханням пояснити причину обшуків у лідера "Народної Самооборони" Юрія Луценка.

"Я даю доручення приготувати проект звернення до Генпрокуратури з приводу обґрунтування обшуку на квартирі Юрія Луценка, оскільки йдеться про колишнього депутата і міністра", - сказав Мороз на засіданні парламенту у вівторок.

Водночас він не погодився з виступами лідерів опозиційних сил, які заявили про повернення політичних репресій в Україні.

"Але докори в тому, що не така Генпрокуратура, не такий генпрокурор трохи не за адресою. Бо ви ж рекомендували його (Медведька), голосували за нього всупереч позиції соціалістів, а тепер претензії пред"являєте. Треба кадри підбирати, Олександре Миколайовичу, так, щоб вони відповідали", - сказав Мороз, звертаючись до Турчинова, який весь час стояв біля президії.

"Я думаю, що інформація Генпрокуратури дасть відповідь на це питання", - додав він.

Коментуючи виступ В"ячеслава Кириленка, який заявив, що голова МВД Василь Цушко на останній прес-конференції говорив про недопущення акцій протесту сили Луценка, Мороз сказав:

"Він (Цушко) ніде не говорив про утиски, він попереджав деяких активістів про порушення закону, що є цілком нормальним явищем для органу, який проводить профілактику правопорушень".

Сьогодні зранку слідчі Генпрокуратури провели обшук у квартирі Луценка, а на 15 годину його викликано на допит до ГПУ, пише Українська правда.

Зараз ви читаєте новину «Мороз просить Генпрокуратуру пояснити причини обшуку у Луценка». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути