пʼятниця, 06 квітня 2007 11:20

Мороз попросить допомоги у Папи Римського

Голова Верховної Ради Олександр Мороз пропонує народним депутатам підготувати звернення до Папи Римського й до представників всіх церков про неприпустимість втручання церкви в політичне життя України.

З дорученням підготувати відповідне звернення Мороз виступив у п"ятницю на засіданні, після того як відповідну пропозицію вніс член Соцпартії Віталій Шибко.

Шибко заявив, що сьогодні вперше Україна стикається з прикладом втручання церкви в політичне життя. Він відзначив, що в зв"язку з останніми подіями в Україні представники деяких церков, особливо католицьких, звертаються до мирян, щоб вони пройшли очищення через вибори.

Шибко вважає, що, швидше за все, представники церков самостійно ухвалили рішення про таке звернення до мирян, і Папа Римський про це нічого не знає. Депутат запропонував підготувати звернення до Папи з тим, щоб він відреагував на дану ситуацію.

При цьому спікер парламенту також запропонував депутатам звернутися до всіх церков із зверненням про неприпустимість утручання церкви в політичне життя країни, пише proUA.

Зараз ви читаєте новину «Мороз попросить допомоги у Папи Римського». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути