понеділок, 17 червня 2019 01:09

Міжнародний суд ООН закінчив усні слухання у справі України проти Росії

Міжнародний суд ООН закінчив усні слухання у справі України проти Росії
Міжнародний суд в Гаазі розглядає справу України проти Росії. Фото: ТСН

В Постійній палаті Третейського суду в Гаазі завершилися слухання за позовом України про порушення Росією права прибережної держави в рамках Конвенції ООН з морського права.

"З цього моменту Арбітражний суд починає обговорення справи. Терміни прийняття арбітражного рішення не встановлені", - повідомив представник суду Хуан Ігнасіо Массун, передає Дзеркало тижня.

Массун пояснив, що за підсумками розгляду питання буде прийнято рішення, яке може передбачати відшкодування збитків згідно з додатком 7 Конвенції ООН з морського права.

Стаття 10 доповнення 7 Конвенції встановлює, що "рішення арбітражу обмежується предметом спору і в ньому викладаються мотиви, на яких воно грунтується".

Стаття 11 передбачає, що "рішення остаточне і оскарженню не підлягає, якщо сторони в суперечці заздалегідь не домовилися про процедуру оскарження".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Зеленський спостерігав за навчаннями в Азовському морі

11 червня заступник голови МЗС України Олена Зеркаль представила позицію України у справі проти Росії про порушення Конвенції ООН з морського права в Чорному і Азовському морях і Керченській протоці.

Зеркаль нагадала, що РФ протиправно побудувала міст через Керченську протоку, який обмежує кораблі всіх країн, що прямують до Маріуполя або Бердянську.

Зараз ви читаєте новину «Міжнародний суд ООН закінчив усні слухання у справі України проти Росії». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути