Ексклюзиви
середа, 28 жовтня 2020 09:50

Місцеві вибори: поліція відкрила понад 800 справ

Місцеві вибори: поліція відкрила понад 800 справ
510 справ пов'язані з порушенням виборчого права. Фото: BBC

Правоохоронці за весь період виборчого процесу відкрили 875 кримінальних проваджень і склали більше 2 тис. адміністративних протоколів.

Про це заявив радник міністра внутрішніх справ Володимир Мартиненко в ефірі "4 каналу", повідомляє "Укрінформ".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Двоє чоловіків напали на виборчу комісію і звинуватили її у фальсифікації

"У нас 14 724 заяви і повідомлення за весь період виборчого процесу. Станом на сьогодні у нас зареєстровано 875 кримінальних проваджень і 2 181 протокол про адміністративні правопорушення складено органами Національної поліції", - наголосив Мартиненко.

Із усіх 875 справ - 510 пов'язані з порушенням виборчого права, і 365 - не пов'язані з порушенням виборчого законодавства, додав радник МВС.

Лише за день виборів до правоохоронців надійшло трохи більше 5 тис. повідомлень про правопорушення, і лише за день виборів було складено 324 адмінпротоколи та відкрито 159 кримінальних проваджень, сказав Мартиненко.

"Усі правоохоронці були дуже підготовлені до всіх цих процесів і правопорушень. Все більш-менш проходило у межах розумного. Можемо констатувати, що вибори пройшли нормально, і ті спостерігачі, які спостерігали за виборами, визнали ці вибори такими, що відбулися демократично і прозоро".

25 жовтня в Україні відбулися місцеві вибори. Українці обирали сільських, селищних, міських голів і депутатів сільських, селищних, міських, районних, обласних та районних у містах рад. Комітет виборців України зафіксував 5 головних порушень на виборах. Основною проблемою спостерігачі назвали недотримання санітарних заходів.

Заступник МВС Антон Геращенко повідомив, що найбільше правопорушень під час виборів виявили у Київській області.

Зараз ви читаєте новину «Місцеві вибори: поліція відкрила понад 800 справ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути