Ексклюзиви
неділя, 23 листопада 2008 17:15

Мірошниченко заступився за затриманих СБУ росіян

Народний депутат Юрій Мірошниченко (Партія регіонів) звернувся до в.о. глави СБУ Валентина Наливайченка з проханням провести внутрішнє розслідування щодо співробітників, які затримали в суботу в Києві представників руху "Наші".

"Я прошу провести внутрішнє розслідування щодо співробітників (СБУ), а також на предмет адекватності дій співробітників, які проводили затримання", - сказав він в інтерв"ю агентству "Інтерфакс-Україна" в неділю.

Мірошниченко повідомив, що, допомагаючи у звільненні затриманих росіян, він не знав, яку організацію вони представляють, а також мету їх перебування в Києві.

За словами депутата, громадяни РФ подзвонили йому і повідомили, що затримані в Києві групою людей, які назвалися співробітниками СБУ й міліції, що їх везуть в невідомому напрямку й не пред"являють ніяких претензій.

Мірошниченко підкреслив, що в понеділок має намір зустрітися з заступником глави СБУ з цього питання. "За наслідками цієї зустрічі ухвалюватиму рішення про необхідність подальшого звернення в прокуратуру", - додав він.

Крім того, депутат відзначив, що надаватиме максимальну допомогу, якщо раніше затримані росіяни звернуться до суду або правоохоронні органи.

Він також вважає необхідним провести спеціальні слухання в парламентському комітеті з питань правової політики з метою вдосконалення законодавства, "щоб подібні інциденти в принципі були неможливі".

Разом з тим, в Службі безпеці України підкреслили, що дії їх співробітників по відношенню до представників руху "Наші" відповідали українському законодавству. У СБУ також висловили подив тим, що їх намагаються звинуватити в "викраданні" громадян. "Це все бредові фантазії", - сказав співбесідник агентства.

Зараз ви читаєте новину «Мірошниченко заступився за затриманих СБУ росіян». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути