вівторок, 11 листопада 2008 19:53

Міносвіти перевірить вузи, які готують фізкультурників

Міністерство освіти і науки України найближчим часом проведе перевірку якості підготовки у вищих навчальних закладах вчителів фізичного виховання.

Про це сьогодні під час спільного засідання колегії міністерств освіти і науки, охорони здоров"я, у справах сім"ї, молоді і спорту заявив міністр освіти Іван Вакарчук.

"Міністерство освіти і науки проведе перевірку всіх вищих навчальних закладів, де здійснюється підготовка вчителів фізичного виховання", - сказав Вакарчук.

За його словами, сьогодні фахівців фізичного виховання готують у 75 вузах і спеціалізованих факультетах. У цілому щорічно готується понад 6 тисяч таких фахівців за необхідності близько 2 тисяч.

У той же час, повідомив міністр, перевіркою навчальних закладів встановлено, що 79% вчителів фізичного виховання мають вищу освіту, близько 12% - середню спеціальну освіту і близько 9% взагалі не мають відповідної підготовки для проведення уроків фізкультури.

На необхідності "наведення ладу" в цьому питанні наполягає також віце-прем"єр-міністр Іван Васюник. Він попросив міністра освіти вжити всі заходи для вирішення питань відносно вчителів фізичного виховання, повідомляє УНІАН.

Зараз ви читаєте новину «Міносвіти перевірить вузи, які готують фізкультурників». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути