Ексклюзиви
вівторок, 22 квітня 2008 17:05

Міноборони: Україна не збирається воювати із сусідами

Плани, розроблені Генеральним штабом Збройних сил України, не передбачають війни з жоднією конкретною державою. Про це сказано в заяві, поширеній прес-службою Міністерства оборони у відповідь на публікацію в ЗМІ щодо наявності семи сценаріїв вірогідної агресії проти України, з яких шість передбачають війну з конкретними державами.

"Управління прес-служби Міністерства оборони України уповноважено заявити, що ця інформація не відповідає дійсності і не має нічого спільного з державною політикою України у військовій сфері, яка орієнтована на дружні і добросусідські взаємини з іншими країнами."

Як повідомили Управління прес-служби Міністерства оборони України в Генеральному штабі Озброєних сил України, Стратегічним планом застосування Озброєних сил України не передбачено застосування військ проти якої-небудь з країн. Основні напрями своєї оборонної політики Україна відкрито оприлюднила в Державній програмі розвитку Збройних Сил на 2006-2011 рр. і Білих книгах - 2005, 2006, 2007 гг.", наголошується в заяві.

Зведення про існуючі сценарії війни з конкретними державами в Міноборони України називають "провокаційними" і такими, що "шкодять позитивному іміджу Збройних сил".

У Міноборони стверджують, що стратегічний план застосування Озброєних сил "не визначає, хто на сьогодні є реальним супротивником для України, а відповідно до Конституції України передбачає захист суверенітету, територіальної цілісності і недоторканності Української держави".

За матеріалами: Новий Регіон, РБК-Україна

Зараз ви читаєте новину «Міноборони: Україна не збирається воювати із сусідами». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути