Ексклюзиви
середа, 25 лютого 2009 16:00

Міністр юстиції провів Кравчуку юридичний лікнеп

Міністр юстиції провів Кравчуку юридичний лікнеп
Міністр юстиції Микола Оніщук вважає, що немає підстави для дострокових виборів.

Про це він заявив, коментуючи заяву першого президента Леоніда Кравчука про необхідність добровільної відставки Віктора Ющенка.

"Висловлювання політиків про те, як варто чинити тому чи іншому політикові – це, на мій погляд, уже питання політичної та професійної етики. Я не хотів би давати порад нікому з політиків із цього приводу", - сказав Оніщук.

Міністр наголосив, що проведення дострокових президентських виборів можливе тільки за наявності умов, визначених Конституцією України: неможливість виконання президентом своїх обов`язків за станом здоров`я, його власна заява, а також процедура імпічменту в разі відсторонення президента від посади.

"На сьогодні жодної з цих підстав у конституційно-правовому сенсі не існує. Проведення дострокових президентських виборів за межами підстав, передбачених Конституцією, є неможливим", - наголосив він.

Як відомо, вчора у своєму зверненні, яке пролунало на початку програми "Шустер live", Кравчук закликав Ющенка піти у відставку та оголосити дострокові президентські вибори.

За матеріалами: УНІАН, Gazeta.ua.

Зараз ви читаєте новину «Міністр юстиції провів Кравчуку юридичний лікнеп». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути