Ексклюзиви
пʼятниця, 16 лютого 2018 12:54

Міністр пояснив, чому не беруть США у нормандські переговори

Міністр пояснив, чому не беруть США у нормандські переговори
Глава МЗС Павло Клімкін постійно на зв'язку з американськими партнерами. Фото: Ukraine's Embassy in the U.S.

Сполучені Штати Америки максимально залучені до процесу врегулювання ситуації на Донбасі. Розширення нормандського формату представниками США ніяк не змінить їхню роль.

Про це журналістам у Мюнхені сказав міністр закордонних справ Павло Клімкін.

"Із Куртом Волкером (спецпредставник США по справах України. - Gazeta.ua) іноді говорю по два-три рази на день. Із Рексом Тіллерсоном (державний секретар США. - Gazeta.ua) розмовляв останнім часом кілька разів, обговорюючи концепцію цієї місії (миротворців. - Gazeta.ua), що ми можемо зробити, які засоби тиску. У цьому сенсі ми маємо американський трек, нормандський. Після формування коаліції поновимо зусилля.

Це не принципово, чи ми посадимо Сполучені Штати поруч, чи будемо в сусідніх кімнатах. Головне - результат. Я знаю, як використати паралельний тиск Сполучених Штатів, нормандського формату, якщо потрібно - Європейського Союзу, Великої сімки. Про це сьогодні з Христьою (міністр закордонних справ Канади Христя Фріланд. - Gazeta.ua) буду розмовляти. Багато є різних ідей. Не звертайте увагу на формальності. Звертайте - на процес і результат", - пояснив Клімкін.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Представник США узгодив з Порошенком важелі впливу на РФ - експерт

Питання розширення нормандського формату представниками США підіймали неодноразово. При цьому в українському МЗС наголошували, що у перемовинах із Росією щодо припинення її агресії на Донбасі важлива ефективність, а не формат.

Зараз ви читаєте новину «Міністр пояснив, чому не беруть США у нормандські переговори». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути