середа, 17 листопада 2021 01:04

Міністр культури намагався перетворити Одеську кіностудію на забудову - розслідування

Міністр культури намагався перетворити Одеську кіностудію на забудову - розслідування
Ткаченко фігурант розслідування Pandora Papers. Фото: 1+1

Нині діючий міністр культури та інформаційної політики і колишній очільник телеканалу "1+1" Олександр Ткаченко ще в 2017 році придбав долю Одеської кіностудії.

Придбав він її у дочки мільярдера Сергія Тарути, користуючись британською компанією-пустишкою, яка ніякої господарської діяльності не веде, і податків в український бюджет не платить, повідомила журналістка Тетяна Козирєва з посиланням на розслідування "Слідство.інфо".

Ткаченко відразу після придбання призначив своїх юристів управляти активом. Юристи виявилися менеджерами "1+1" і вони спробували відсудити у держави контрольний пакет акцій Одеської кіностудії. Зі слів міністра, він звісно про це нічого не знав.

"Сам Ткаченко у цей самий час протягнув через Парламент закон, який дозволяє приватизацію кіностудій і зміну цільового призначення через 20 років. Простими словами - ласий шматок землі на березі Чорного моря можна буде забудувати вже 2040. Хороша інвестиція, правда?", написала Козирєва.

У той же час бізнеспартнером Ткаченка у Одеській кіностудії став забудовник Андрій Вавриш. Із призначенням на посаду міністра Ткаченко нібито продав свою частку Одеської кіностудії банкіру Олександру Морозову. По факту не отримав ні копійки грошей і зберіг свій менеджемент, той що з "1+1" і намагався відсудити контрольний пакет акцій у держави.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Презентували онлайн-проєкт для вивчення української мови

11 листопада міністр Ткаченко написав заяву про відставку. Комітет із питань гуманітарної та інформаційної політики не підтримує заяву Ткаченка. Фракція "Слуга народу" в парламенті за відставку не голосуватиме.

Зараз ви читаєте новину «Міністр культури намагався перетворити Одеську кіностудію на забудову - розслідування». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути