пʼятниця, 18 липня 2008 08:26

Мінекономіки вдарить по інфляції імпортом м"яса

Міністерство економіки вважає за необхідне збільшити імпорт м`яса до України цього року на 50 тис. тонн - до 300 тис. тонн, для задоволення внутрішнього попиту і недопущення необгрунтованого підвищення цін.

Про це йдеться в інформації про виконання антиінфляційних заходів у січні-червні 2008 р., розміщеній на сайті Мінекономіки.

Як наголошується в повідомленні, за даними Держкомстату, за перше півріччя 2008 року в Україні вироблено 928,8 тис. тонн м`яса всіх видів, що на 4,1% більше, ніж за аналогічний період минулого року. Проте ці темпи зростання дещо менші, ніж прогнозувалося Мінагрополітики, і "простежується стійка тенденція до уповільнення темпів зростання".

Водночас, цього року споживання м`яса на душу населення в Україні прогнозується на рівні 48,3 кг в рік (або 4,03 кг на місяць).

Базуючись на цих показниках, Мінекономіки уточнило баланс попиту і пропозиції м`яса на 2008 рік, згідно з яким зменшено оцінку вітчизняного виробництва м`яса до 1990 тис. тонн (проти 2030 тис. тонн за попередніми оцінками).

"Виходячи з наведеного вище, необхідно збільшити імпорт м`яса до 300 тис. тонн (проти 250 тис. тонн за попередніми оцінками)", відзначають у міністерстві.

За даними Мінекономіки, за 6 місяців цього року до України було ввезено близько 177 тис. тонн м`яса, що дало змогу забезпечити середньомісячне споживання м`яса на одну людину на рівні приблизно 3,92 кг на місяць, повідомляє УНІАН.

Зараз ви читаєте новину «Мінекономіки вдарить по інфляції імпортом м"яса». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути