Ексклюзиви
субота, 12 січня 2008 18:50

Миколаївські депутати сказали "ні" презервативам

Сесія облради не затвердила програми "Репродуктивне здоров"я населення" через пункт про безкоштовну роздачу презервативів.

На їхню купівлю з місцевих бюджетів планували витратити 6 мільйонів гривень. Підлітки з 15 років, малозабезпечені сім"ї, жінки з ВІЛ-інфекцією або яким не можна мати дітей через хворобу отримували б презервативи безкоштовно.

Але депутати вирішили інакше - незапланована вагітність не погіршить репродуктивного здоров"я миколаївців. Переконав їх народний обранець і водночас священик православної церкви: релігія не вітає використання контрацептивів.

Разом із презервативами депутати відмовились від придбання реанімобілів та обладнання для неонатального відділення. Також не будуть переоснащені індивідуальними палатами 19 пологових будинків і відділень області. Все це входить у програму, на виконання якої до 2015 року мали б витратити 30 мільйонів гривень.

Ірина Шамрай, виконувачка обов"язків заступника начальника управління охорони здоров"я Миколаївської облдержадміністрації: "Основна мета – це, звичайно, поліпшення демографічної ситуації в області. Програма направлена на ті верстви населення, які народжують дітей, які в майбутньому стануть батьками".

Найближча сесія обласної ради в понеділок. Управління охорони здоров"я зважило на зауваження депутатів, але пункт про безкоштовні презервативи залишило. І тепер шукає нові аргументи, повідомляє ICTV.

Зараз ви читаєте новину «Миколаївські депутати сказали "ні" презервативам ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути