Ексклюзиви
вівторок, 26 серпня 2008 09:28

Меркель наполягає на наданні Україні ПДЧ

Федеральний канцлер Німеччини Ангела Меркель наполягає на наданні Грузії та Україні Плану дій щодо членства в НАТО, яке стане наступним кроком на шляху вступу цих країн до Північноатлантичного альянсу

Як повідомляє Gazeta.ru, про це вона заявила на прес-конференції за підсумками зустрічі з прем`єр-міністром Швеції Фредріком Райнфельдом.

"Ми обговорили те, які мають бути наступні кроки, - сказала Меркель. - Безперечно, що наступний крок - це План дій щодо членству в НАТО (ПДЧ). Це ще не членство в НАТО, але шлях у напрямку до нього".

Меркель упевнена, що обидві країни мають вступити в НАТО.

"Я маю знову звернутися до бухарестського документа. Тоді всіма державами-членами НАТО було чітко зафіксовано, що Україна і Грузія будуть членами союзу. Така була моя позиція і позиція інших країн-учасників", - заявила вона.

2-4 квітня в Бухаресті відбувся 59-й саміт НАТО, на якому Рада НАТО прийняла рішення відкласти до грудня приєднання України і Грузії до Плану дій щодо членства в НАТО. Серед країн, які відмовилися підтримати приєднання цих держав до ПДЧ, були Німеччина і Франція.

Наступний саміт НАТО відбудеться в грудні цього року, пише УНІАН.

Зараз ви читаєте новину «Меркель наполягає на наданні Україні ПДЧ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути