Ексклюзиви
субота, 22 грудня 2007 11:39

Мельниченко: Луценко за відновлення каральної системи Кучми

Колишній майор Державної служби охорони Микола Мельниченко вважає, що ініціатива міністра внутрішніх справ України Юрія Луценко щодо увічнення пам`яті колишнього керівника МВС Юрія Кравченка знаменує початок "відновлення каральної системи Кучми".

Про це йдеться в коментарі Мельниченка. (20 грудня міністр внутрішніх справ України Луценко виступив з ініціативою увічнити пам`ять колишнього керівника відомства Кравченка - назвати його ім"ям один з навчальних закладів системи МВС. Кравченка підозрювали в причетності до вбивства журналіста Георгія Гонгадзе. Колишній міністр внутрішніх справ був знайдений мертвим з вогнепальними пораненнями вранці 4 березня 2005 року на дачі під Києвом. У цей день він мав з"явитися на допит у Генпрокуратуру в рамках розслідування справи про вбивство Гонгадзе)

Мельниченко обурений ініціативою Луценка щодо увічнення пам`яті Кравченка.

"Така заява головного міліціонера країни не означає нічого іншого, як повернення до старих "добрих" кучмівських методів роботи", - переконаний майор запасу СБУ. "Вочевидь, Луценко, пропонуючи "залишити пам`ять про "професіоналізм і досвід" Кравченка, пропонує повернутися до методів "орлів Кравченка" в розправах із політичними опонентами, з вивезенням в ліс та відрубуванням голови", - вважає Мельниченко, який є свідком, зокрема, у справі вбивства Гонгадзе.

На думку Мельниченка, "якщо Луценко пропонує назвати вищий навчальний заклад системи внутрішніх справ іменем Кравченка, то логічно мати й школу імені Пукача, де починати виховання нових "орлів". (Колишнього генерала МВС Олексія Пукача вважають одним з головних свідків та організаторів у справі Гонгадзе, однак після того, як генерала випустили зі слідчого ізолятора, він переховується)

Як відзначає Мельниченко, "ще не так давно лідер "Народної самооборони" Юрій Луценко обурювався, що Президент України Віктор Ющенко відзначив Бориса Колесникова, називав це "політичною помилкою" . А сьогодні міністр внутрішній справ Луценко за відновлення каральної системи Кучми", - відзначив Мельниченко. На думку майора, це може бути пов"язано з тим, що міліцію знову планують використовувати для фальсифікацій наступних президентських виборів, йдеться в коментарі, повідомляє УНІАН.

Зараз ви читаєте новину «Мельниченко: Луценко за відновлення каральної системи Кучми». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути