вівторок, 23 травня 2017 16:03

Медведчук прокоментував українізацію телеефіру

Медведчук прокоментував українізацію телеефіру
Віктор Медведчук сказав, що прийнятий закон "Про внесення змін до деяких законів України щодо мови аудіовізуальних (електронних) засобів масової інформації" суперечить Конституції України. Фото: Антикор

Зобов'язавши телеканали вести три чверті ефіру (75%) мовлення українською мовою, Верховна Рада порушила права громадян і Конституцію України, заявив Віктор Медведчук, коментуючи результати сьогоднішнього голосування.

"Ігноруючи Конституцію України і грубо зневажаючи права громадян, Верховна Рада 269 голосами підтримала черговий дискримінаційний законопроект "Про внесення змін до деяких законів України щодо мови аудіовізуальних (електронних) засобів масової інформації". Цілком очевидно: головна причина того, що в ВР в черговий раз було піднято "мовне питання" (вкрай болюче для всього російськомовного населення країни), - це спроба посилити розкол в суспільстві, спровокувати новий виток протистояння. Прийнятий закон суперечить Конституції України, в статті 10 якої говориться, що у нас в країні "гарантується вільний розвиток, використання і захист російської, інших мов національних меншин України", - зазначив політик.

Він також поставив під сумнів зростання "попиту на національний аудіовізуальний продукт державною мовою" і обурення громадян "випадками невикористання державної мови при здійсненні діяльності в сфері телерадіомовлення, що призводить до різного роду суперечок і конфліктів", про що заявили автори законопроекту.

"Власники медіа були проти затвердження квот і навіть намагалися зірвати голосування з цього питання. А кому, як не їм, краще за все відомо, якою мовою медіа-продукт більш затребуваний і економічно вигідний!" - наголосив Медведчук.

Зараз ви читаєте новину «Медведчук прокоментував українізацію телеефіру». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

14

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути