Ексклюзиви
четвер, 09 лютого 2017 13:45

Медведчук ніколи не представляв на переговорах Донбас - Безсмертний

Медведчук ніколи не представляв на переговорах Донбас - Безсмертний
Фото: Європейська правда

Медведчук ніколи не представляв на переговорах Донбас.

Про це в інтерв'ю виданню The Insider заявив представник України в політичній підгрупі Тристоронньої контактної групи Роман Безсмертний.

Безсмертний підкреслив, що Медведчук ніколи не представляв Донбас на переговорах у Мінську, він відповідає за обмін незаконно утримуваних осіб.

"Медведчук займається гуманітарними питаннями й обміном полонених. Він співпрацює з СБУ та займається складним і дуже важливим питанням обміну незаконно утримуваних осіб. Інша справа, що про нього пишуть. Вже давно намалювали образ такого демона, і він з ним живе. Комфортно чи ні - не знаю, але це є", - пояснив Безсмертний.

Медведчук - спецпредставник з питань гуманітарного характеру в рамках Тристоронньої контактної групи з мирного врегулювання ситуації в Донецькій і Луганській областях.

У червні 2014 року федеральний канцлер Німеччини Ангела Меркель запропонувала призначити Медведчука посередником для забезпечення діяльності роботи Тристоронньої контактної групи.

Завдяки участі Медведчука в переговорах з обміну утримуваних осіб з грудня 2014 року звільнено 404 людини, серед яких військові і цивільні особи, в тому числі Юрій Солошенко, Геннадій Афанасьєв і Надія Савченко.

Нещодавно російські ЗМІ повідомили, що Медведчук погодив у Москві план, який дозволить звільнити близько 50 осіб, які утримуються на території окремих районів Донецької та Луганської областей.

Коментуючи журналістам цю новину, політик підтвердив існування такого плану, але повідомити подробиці відмовився, пообіцявши розкрити деталі після звільнення утримуваних осіб.

Зараз ви читаєте новину «Медведчук ніколи не представляв на переговорах Донбас - Безсмертний». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути