пʼятниця, 12 грудня 2008 09:19

Матвієнко кличе Яценюка і Черновецького у свою партію

Екс-спікер Арсеній Яценюк і мер Києва Леонід Черновецький отримали запрошення взяти участь у роботі з"їзду Української республіканської партії "Собор", який відбудеться в суботу.

За інформацією газети "Комерсант-Україна", лідер УРП "Собор" Анатолій Матвієнко веде з Черновецьким, який очолює Християнсько-ліберальну партію, і Яценюком, якого пов"язують із партією "Демократичний фронт", паралельні переговори про об"єднання в одну політичну силу.

Як повідомило газеті джерело в УРП "Собор", керівництво партії "розглядає обидва варіанти".

"У випадку союзу з Черновецьким, який націлився на вибори до Верховної Ради, партії обіцяно фінансування і всі мандати в місцевих радах, які їй вдасться отримати. Яценюк же, зі своїм "Демократичним фронтом", поки перебуває на стадії створення команди, тому ні про що конкретне не йдеться", - сказав він.

У кримській республіканській і закарпатській облорганізаціях УРП "Собор" вважають, що найімовірніший союз із очолюваною Черновецьким Християнсько-ліберальною партією.

"Якщо пропозиція київського мера ще актуальна, то вона забезпечила б нам гарний результат", - сказав голова закарпатської парторганізації Євгеній Ясинський.

А керівник кримської організації "Собору" Владислав Єрмаков зазначив: "Співпрацю з Черновецьким у моїй організації підтримує більшість, у тому числі представники кримського бізнесу. Скажу більше, ідею об"єднання з київським мером підтримали практично всі члени політради партії".

При цьому обидва представники "Собору" заявили, що "добре було б об"єднатися одночасно і з Яценюком, і з Черновецьким".

Утім, як мінімум дві облорганізації УРП "Собор" – тернопільська й івано-франківська – висловлюють протилежну точку зору. Голова тернопільської облорганізації партії Володимир Долинний зізнався, що вони покладають надії "на створення партії нового типу з Арсенієм Петровичем (Яценюком)".

За задумом керівництва УРП "Собор" серйозність своїх намірів майбутні політичні союзники повинні будуть продемонструвати вже в суботу, 13 грудня.

За повідомленням прес-служби партії, Черновецький і Яценюк запрошені брати участь у роботі чергового з"їзду партії, який відбудеться в суботу в Києві.

"Вони мають певний інтерес до нас, і я їх запросив. Але я не будую на їхній рахунок жодних ілюзій, тому що питання об"єднання зараз викликає великі труднощі", - сказав Матвієнко. За його словами, до підписання конкретних документів справа ще не дійшла, поки йдеться лише про стратегію.

Зараз ви читаєте новину «Матвієнко кличе Яценюка і Черновецького у свою партію». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути