вівторок, 11 березня 2008 10:50

Мати Гонгадзе звернеться до Ющенка в суді

Сьогодні Апеляційний суд Києва продовжить розгляд справ виконавців убивства журналіста Георгія Гонгадзе. Під час засідання планує виступити мати Гонгадзе. Своє звернення в суді вона адресує також Президентові і Генпрокурору.

У інтерв"ю Німецькій хвилі Леся Гонгадзе заявила, що обвинувачених у справі "не судять безпосередньо за вбивство". За два роки слухання справи це буде другий її візит до суду. Своє бажання виступити вона пояснює тим, що суд вже на завершальному етапі і незабаром буде оголошений вирок.

Леся Гонгадзе запевняє, що вирок щодо колишніх працівників МВС Валерія Костенка, Миколи Протасова і Олександра Поповича вона, в будь-якому випадку, не буде оскаржувати, тому що вважаэ його "проміжним".

"Цих людей не судять, як вбивць мого сина", – пояснює вона, і додає, що факт смерті не доведений, немає і свідоцтва про смерть.

"Наскільки мені відомо, тих підсудних ніхто не звинувачує в убивстві мого сина Георгія у вересні 2000 року. Їм інкримінують злочини, які мають дотичне відношення до переслідування мого сина і до його загибелі", – заявила Леся Гонгадзе

Підсудні, за її словами, впродовж усього процесу діяли в змові з прокуратурою. Мати Георгія запевнила, що чекатиме інших розслідувань і судових процесів у справі, а цей суд назвала "окозамилюванням громадськості".

Своє звернення в суді Леся Гонгадзе адресуватиме також Президентові і Генпрокурору.

Тим часом, як повідомила представник вдови журналіста Мирослави Гонгадзе в суді Валентина Теліченко, на минуле засідання не з"явився через хворобу підсудний у справі Микола Протасов і суд переніс засідання на 11 березня. Теліченко також зазначила, що суд вже двічі до цього переносив засідання через хворобу Протасова.

Усі підсудні – колишні співробітники Департаменту зовнішнього спостереження і кримінальної розвідки МВС. Ще один звинувачений – колишній керівник згаданого департаменту МВС Олексій Пукач – перебуває в розшуку.

За матеріалами: Українські новини, Корреспондент.

Зараз ви читаєте новину «Мати Гонгадзе звернеться до Ющенка в суді». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути