понеділок, 21 травня 2007 15:49

Мартинюк назвав дату виборів, яка підходить комуністам

Для Комуністичної партії України найприйнятнішою датою проведення парламентських виборів є останній тиждень травня 2011 року, як записано у Конституції.

Про це заявив перший заступник голови Верховної Ради України Адам Мартинюк на прес-конференції.

"Яка дата комуністам підходить? Та, що визначена в Конституції", - сказав Мартинюк.

Він нагадав, що, згідно з Конституцією, чергові вибори до Верховної Ради відбуваються в останню неділю місяця через 5 років після набуття повноважень ВР попереднього скликання. Оскільки ВР п"ятого скликання набула повноважень у травні 2006 року, то наступні парламентські вибори мають відбутися в останній тиждень травня 2011 року.

За словами Мартинюка, якщо ж ідеться про дату дострокових парламентських виборів, то вони мають відбуватися відповідно до Конституції України і до тих умов, за якими Президент України має право на розпуск парламенту.

Він наголосив, що в такій ситуації дострокові вибори можливо провести лише тоді, "коли будуть створені конституційні передумови" для розпуску парламенту та призначення дострокових виборів, повідомляє УНІАН.


Зараз ви читаєте новину «Мартинюк назвав дату виборів, яка підходить комуністам». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути