Ексклюзиви
середа, 10 жовтня 2007 12:30

Марш за визнання УПА пройде в Києві в неділю

Всеукраїнське об"єднання "Свобода" в неділю, 14 жовтня, має намір провести в центрі Києва марш за визнання на офіційному рівні Української повстанської армії. Як повідомив на прес-конференції в середу в Києві лідер об"єднання Олег Тягнибок, марш почнеться в неділю о 10.00 і пройде за таким маршрутом: пам"ятник Т.Шевченку - вул. Л.Толстого - площа Л.Толстого - вул. Велика Васильківська - вул. Хрещатик - майдан Незалежності - вул. Михайлівська - Михайлівська площа - Софійська площа.

За словами Тягнибока, прийшовши на Софійську площу, учасники маршу приєднаються до свята "В обороні рідної землі", яке організовує ряд громадських організацій в рамках заходу під назвою "Усесвітній ювілейний комітет зі святкування 65-річчя ОУН-УПА і сторіччя з дня народження головнокомандуючого УПА Романа Шухевича".

Крім того, 14 жовтня ВО "Свобода" планує провести по вулицях Києва автопробіг "УПА - наші герої", який почнеться вранці о 8.00.

Тягнибок також відзначив, що блоки Юлії Тимошенко і "Наша Україна" - "Народна самооборона", які декларували перед виборами необхідність визнання ОУН-УПА учасником національно-визвольної боротьби, повинні, прийшовши до влади, виконати свої обіцянки. Він також вважає, що президент України в поточному році має видати укази про визнання ОУН-УПА і про присвоєння головнокомандуючому УПА Роману Шухевичу і лідерові Організації українських націоналістів Степану Бандері звання Героя України.

У 2007 році святкується 65-річчя від дня створення УПА.

14 жовтня вважається днем заснуванняУПА. Перші загони УПА були створені на Волині і Поліссі восени 1942 року. Після загибелі її керівника Романа Шухевича 5 березня 1950 року в умовах постійної боротьби з НКВС її діяльність поступово припиняєтьсяу середині 50-х років.

Крім того, 14 жовтня - свято Покрову Пресвятої Богородиці, що особливо почиталося на Запорізькій Січі, де Богородиця вважалася покровителькою козачого війська, повідомляє Интерфакс.

 

 

Зараз ви читаєте новину «Марш за визнання УПА пройде в Києві в неділю». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути