вівторок, 27 лютого 2007 12:28

Майбутньому голові СБУ поставили умову

Парламентський комітет з питань нацбезпеки пропонує призначати на посаду глави СБУ людину, яка працювала у відомстві не менше 10 років.

Відповідний законопроект, підготовлений нашеукраїнцем Анатолієм Кінахом, бютівцем Олександром Скибинецьким і регіоналом Юрієм Самойленком, був оприлюднений на сайті Верховної Ради.

"На посади глави СБУ, заступників глави СБУ призначаються особи зі стажем служби в органах СБУ не менш десяти років у календарному вирахуванні, а на посаді начальників органів і підрозділів – не менше семи років у календарному вирахуванні", – вказується в законопроекті.

Ні у Віктора Короля, чия кандидатура запропонована президентом на посаду голови СБУ, ні в нині виконуючого обов"язки глави відомства Валентина Наливайченка такого досвіду немає.

"Законопроект сформульований без прив"язки до конкретних персоналій. Це загальні вимоги, незалежно від політичної конфігурації в країні", – сказав один з авторів закону Анатолій Кінах.

У свою чергу Скибинецкий заперечує намір комітету увести вимогу десятилітнього стажу роботи в СБУ для кандидатів на посаду глави цього відомства.

"Про посаді голови служби мова не йде. Напевно, у текст вкралася помилка", – сказав Скибинецкий, однак Кінах запевняє, що ніяких помилок у тексті бути не може, пише газета "Комерсант-Україна".

Зараз ви читаєте новину «Майбутньому голові СБУ поставили умову». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути