Ексклюзиви
середа, 06 вересня 2017 14:11

Люстрація в Україні повинна бути простою: виключити з влади тих, хто правив країною 20 років - Рабінович

Люстрація в Україні повинна бути простою: виключити з влади тих, хто правив країною 20 років - Рабінович
Лідер партії "За життя" Вадим Рабінович закликав українців до перевиборів

В Україні необхідно провести люстрацію за дуже простим механізмом: автоматично виключити з влади тих, хто правив країною 20 років - в Адміністрації президента, уряді, обласних адміністраціях. Таку думку висловив народний депутат України, лідер політичної партії "За життя" Вадим Рабінович в інтерв'ю програмі "Трибуна", яка вийшла в ефірі вінницького телеканалу "Вінтера".

"Пропоную провести дуже просту люстрацію. Ті, хто правили країною 20 років - в Адміністрації президента, в Кабміні, в обласних адміністраціях - просто автоматично не допускаються до влади, виключаються з неї. Натворили за 26 років таке, що нам тепер неможливо жити. Україна була шостою країною в світі з космонавтики, а тепер подивіться, що твориться - випускають каструлі по три робочі дні на тиждень на "Південмаші", третина країни поїхала наймитувати, молодь не бачить тут своєї реалізації, люди похилого віку змушені ледве виживати, науку знищили. І все не зрозуміло для чого, немає розуміння, що ми в результаті будуємо, невже будуємо країну тільки для зграї жадібних чиновників?" - обурився політик.

При цьому лідер партії "За життя" запропонував "інший варіант" розвитку економіки України.

"Наша партія пропонує будувати незалежну, позаблокову Україну, з сильно розвиненою економікою, що спирається на аграрний сектор, хай-тек і банківську сферу по типу "Швейцарії Східної Європи". А що пропонують будувати інші? Цього ж не прозвучало. Той будував бандитську країну, інший країну суцільних казнокрадів, третій ще щось... Так не можна! Ми повинні запропонувати нашим дітям інший варіант! І ми, як опозиція, це пропонуємо", - переконаний парламентарій.

Рабінович зазначив, що нинішня опозиція вже не має ніякої політичної сили, зокрема "Опозиційний блок" повністю "продався владі".

"Я не думаю, що в Україні зараз існує якась інша реальна конструктивна парламентська опозиція. Тому що "Опозиційний блок" продався повністю владі. Вдумайтеся в те, що ця "опозиція" голосує за законопроекти, які передають Конституційний суд в управління президенту або підтримують голосами бюджети Гройсмана або Яценюка. Хіба це опозиція?" - заявив депутат.

Щодо роботи уряду, то Вадим Рабінович переконаний, що в країні впроваджують "руйнівні реформи".

"Те, що сплановане "геніальними стратегами" нинішнього Кабміну, особливо в охороні здоров'я, - це відкрите знищення держави і народу. Що це за медична реформа, яка має на увазі, що онкологічних хворих не потрібно лікувати, "швидкі" скасовувати, лікарні закривати, а головне - порушувати Конституцію, де в 49-й статті нам гарантують безкоштовне медобслуговування? Але плювали у нас на закони, плюють і на Конституцію! Вдумайтеся, глава МОЗ на очах у всіх нас закупила прострочені ліки, засекретила всі дані про покупку", - повідомив політик.

Лідер партії "За життя" виступив проти "економічних дій" нинішньої влади і закликав українців до перевиборів.

"Унікальність нашої партії в тому, що ми опонуємо владі і минулій, і нинішній. І нам це робити просто, тому що я особисто ніколи не був при владі. Ні з минулою, ні з нинішньою владою мене нічого не пов'язує. І мені не соромно за те, що я роблю. Жодного разу я не голосував разом з нинішньою владою, не підтримував їхні тарифи, убивчий для пенсіонерів бюджет, дії НБУ з вбивання гривні. Ми закликаємо до перевиборів, ми проти економічних дій влади, ми знаємо, що Україну чекає велике майбутнє, ми ще в борг МВФ даватимемо!" - резюмував Рабінович.

Зараз ви читаєте новину «Люстрація в Україні повинна бути простою: виключити з влади тих, хто правив країною 20 років - Рабінович». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути