понеділок, 05 листопада 2007 12:23

Люди Ющенка знайшли компромат на Тимошенко

Люди Ющенка знайшли компромат на Тимошенко
В Інтернет-ЗМІ  з"явився Протокол закритого засідання БЮТ. Згідно з документом, у разі нестворення помаранчевої коаліції, у БЮТ планують масштабну антипрезидентську інформаційну кампанію, щоб покласти всю провину на Президента і готуються до дострокових президентських виборів, пише "Газета 24".

"Внутрішній протокол" БЮТ з"явився одночасно на двох інтернет-сайтах - Главред і Реальна політика. За деякими даними, перший з цих сайтів контролює представник Нашої України Олександр Третьяков, а до іншого, як повідомляє ряд ЗМІ, має відношення впливовий чиновник з Секретаріату Президента.

В одному з доручень протоколу пропонується зробити все, щоб у випадку провалу ключових голосувань у парламенті й розвалу помаранчевої коаліції вся відповідальність лягла персонально на Президента Віктора Ющенка.

Для цього пропонується провести жорстку інформаційну кампанію. Крім цього пункту є розпорядження "не розпускати виборчі штаби, готуватися до дострокових президентських виборів і виборів у місцеві ради", що теж є в документі.

У БЮТ ці документи називають фальшивкою й приводять аргументи: навіть якби таке планувалося, хто б це виклав на папері? Як повідомляє видання 24.ua, у БЮТ вважають, що комусь з супротивників демократичної коаліції хочеться вбити двох зайців відразу: виправдати формування широкої коаліції й підставити Юлію Тимошенко.

"Крім оприлюднення компрометуючих документів, зацікавлені особи можуть серйозно "поговорити" з декількома членами БЮТ, щоб ті "випадково" не проголосували за призначення В"ячеслава Кириленка спікером ВР. Це дасть підставу їхнім партнерам з НУ-НС заявити про зрив переговорів і зі спокійною совістю домовлятися з Партією регіонів", - пише видання 24.ua.

Видання робить два висновки: "Перший - якщо протокол справжній, у БЮТ з"явилася "криса", важко уявити, щоб до документів такого значення мав доступ хтось не з "особливо наближених".

Другий - союзники по демократичній коаліції пішли ва-банк. У БЮТ декілька разів пролунали припущення, що в Секретаріаті президента ведеться подвійна гра, кінцева мета якої - не допустити формування помаранчевої коаліції й добитися об"єднання НУ-НС і ПР. Не виключено, що нинішній злив інформації став відповіддю на ці обвинувачення: мовляв, ви вважаєте, що знаєте про наші плани, а ми думаємо, що розкрили ваші. У кожному разі, останні події серйозно віддаляють перспективу формування демократичної коаліції", пише газета 24.ua.

Пункти сенсаційного "протоколу", наведені рядом ЗМІ:

"Внутрішній протокол" з засідання Центрального штабу БЮТ або те, що хочуть видати за нього, складається із двох частин. Перша - порядок денний з 25 пунктів, де пропонується проаналізувати виборчу кампанію, обговорити поточні політичні моменти й спланувати майбутні кроки. Друга частина - докладні доручення по кожному з цих пунктів, у яких зазначено відповідальних за виконання й чіткі терміни реалізації завдань.

2.10. Про подальшу роботу штабів.

2.10.1. Не припиняти роботу виборчих штабів, готуватися до дострокових президентських виборів та виборів місцевих рад.

Відповідальні: Турчинов О. В., Вінський Й. В. Термін: постійно

2.12. Про редакцію газети ВВ

2.12.1. Звільнити редакторський склад ВВ. Замінити його таким, який здатен видавати газету, яка користуватиметься попитом масової передплати.

Відповідальний: Турчинов О. В. Термін: до 05.11.07

2.22. Про можливі ризики й провали:

2.22.1. У разі провалу демократичної коаліції або неефективних голосувань з прем"єр- міністра пов"язати в медіа- просторі ці події особисто з Ющенком В. А., який координує систему домовленостей. Піднімати інформаційну хвилю персональної відповідальності Президента за руйнацію коаліції. Разом з тим блок не може бути непричетним до цих інформаційних ударів.

Нагадаємо, раніше радник Президента СтепанГавриш не виключив проведення дострокових парламентських і президентських виборів в Україні, натякнувши, що цей варіант розвитку подій може бути вигідний Юлії Тимошенко.

НУ-НС завершив збір підписів під зобов"язанням увійти до складу однойменної фракції та підписати коаліційну угоду з БЮТ. Його підписали 69 з 72 народних депутатів, обраних за списком блоку до Верховної Ради України шостого скликання. Не поставили свої підписи Іван Плющ, Ігор Кріль та Василь Петьовка, проте вони пообіцяли підписати протокол 5 листпода, сьогодні.


За матеріалами "Газета 24".

Зараз ви читаєте новину «Люди Ющенка знайшли компромат на Тимошенко». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути