Ексклюзиви
середа, 26 квітня 2017 10:47

Ляшко про справу в НАБУ: це замовлення проти мене і моєї команди

Ляшко про справу в НАБУ: це замовлення проти мене і моєї команди
Нардеп Олег Ляшко (на фото) каже, що Холодницький є головним виконавцем політичного замовлення проти РПЛ з боку президента Петра Порошенка. Фото: Униан

Лідер Радикальної партії Олег Ляшко вважає порушені проти нього і його команди кримінальні провадження політичним замовленням влади на знищення її опонентів.

Про це він заявив після допиту в Національному антикорупційному бюро у вівторок.

"Замовлення полягає в дискредитації моєї і моєї політичної команди. Абсолютно вигадана справа, як політичне замовлення влади. Як тільки ми починаємо критикувати президента, вони порушують проти нас справи. У січні Луценко порушив проти мене справу, сьогодні - Спеціалізована антикорупційна прокуратура під керівництвом Назара Холодницька" , - зазначив він.

За словами Ляшка, Холодницький є головним виконавцем політичного замовлення проти РПЛ з боку президента Петра Порошенка.

"Антикорупційні органи використовуються сьогодні владою для зведення політичних рахунків в опонентами. Ми боремося проти того, щоб влада не грабувала українців, ми боремося проти того, щоб влада не продавала землю, за те, щоб влада піднімала пенсії і зарплати. Вони намагаються відволікти від цього увагу шляхом порушення проти нас замовних кримінальних проваджень. Ми будемо боротися, ми доведемо незаконність цих справ", - запевнив Ляшко.

Парламентарій стверджує, що порушені справи - розплата за принципову позицію команди РПЛ.

"Вони запитували про все на світі: з ким я живу, де проводжу свій час, хто моя дружина, мати. Про що завгодно, крім головного - в чому мене звинувачують. Вони не змогли надати жодного факту. Тому я вважаю, що це чистої води політичне замовлення. А як тільки ми починаємо критикувати президента, вони порушують проти нас справи", - зазначив народний депутат.

Олег Ляшко переконаний, що керівник САП рано чи пізно відповість за незаконно порушену справу.

"На чолі САП - рожевощокий генерал Назар Холодницький, на день народження отримав генеральські погони, а тепер вислужується перед президентом Порошенко. Якщо Холодницький не може повідомити фактів, за якими він порушив кримінальну справу, то він повинен піти з посади керівника САП, оскільки він зловживає своїм службовим становищем для досягнення політичних розправ з опонентами влади", - підсумував політик.

Нагадаємо, раніше Ляшко виступив з різкою критикою дій силових органів, зокрема прокуратури та СБУ, щодо його колеги по фракції, народного депутата, голови комітету ВР з питань фінансової політики та банківської діяльності Сергія Рибалки. За словами Ляшка, обшуки, проведені в офісах РПЛ в Дніпрі, а також у помічників Рибалки, в офісах і на виробничих підприємствах, якими керує його сім'я, а також блокування їх рахунків - "виконання брудного, ганебного замовлення" влади проти опозиції та є частиною системного тиску на партію та її членів за її політичні погляди.

"Це помста за нашу політичну позицію. За те, що ми боремося проти тарифів. За те, що ми боремося проти абонплати грабіжницької (за доступ до газових мереж - Ред.) В результаті якої президент Порошенко разом з Фірташем, Льовочкіним і Бойком заробляють мільярди. 24 мільярди гривень хотіли витягнути з українців цього року і покласти до себе в кишені. Ми не дали їм цього зробити і отримали відповідь", - вважає лідер Радикальної партії.

За його словами, обшуки у Рибалки, переслідування, порушення кримінальних справ проти Андрія Лозового, проти самого Ляшка - ланки одного ланцюга.

Зараз ви читаєте новину «Ляшко про справу в НАБУ: це замовлення проти мене і моєї команди». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути